Ako ste u koraku sa modnim dešavanjima, sigurno ste poslednjih godina primetili popularnost ekoloških materijala. Pored odevnih komada i aksesora, eko materijali su rado viđeni i na obući, a jedan od prvih predstavnika su Veja patike.

U pitanju su patike francuskog brenda sa karakterističnim znakom „V“, koje važe za kvalitetnu obuću napravljenu od organskog pamuka, divlje gume Amazonije, kože koja je nije obrađena hemijskim putem i recikliranih plastičnih flaša.

Glavni cilj osnivača je bio da to budu patike koje će biti održive i dobre za životnu sredinu. Pored toga, bele patike sa znakom V sa strane su pokupile sve vaše simpatije poznatih dama.

Najveći bum su doživele kada ih je ponela Megan Markl, a zatim i Kejt Midlton. Nakon popularizacije među članicama kraljevske porodice, trendseterke su počele da ih nose uz gotovo sve.

Kejt Midlton u belim veja patikama.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Njihova najveća prednost jeste lakoća kombinovanja uz farmerke, haljine, odela, duge suknje, elegantne midi haljine...

Veja patike su već godina najpopularnije.
MCvitanovic / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kod ovog trenda posebno je zanimljivo što nije u pitanju luksuz koji je nedostupan, cene su relativno pristupačne – na sniženjima ove patike možete naći i za 50 evra. U regularnoj prodaji koštaju između 70 i150 evra, zavisno od modela.