Nekada omražene, a danas i te kako popularne, mokasine nastavljaju svoju dominaciju kada je reč o obući ove sezone. Ove trendi cipele pre dve godine doživele su svoj veliki povratak i od tada ne silaze s trona. Sve je krenulo s italijanskom brendom Prada koji je izbacio popularan model mokasina koje su ubrzo osvojile mnoge strane, ali i domaće trendseterke.

Ubrzo nakon toga high street brendovi izbacili su svoje, dostupnije verzije, a kako stvari stoje, mokasine nastavljaju dominaciju, ali u novom-starom izdanju.

Nakon klasičnih crnih modela, tokom proleća bile su aktuelne mokasine u krem boji, a ove jeseni nameće se model s platformom. Cipele s platformom u trendu su poslednjih godinu dana otkako je Versace prošle jeseni predstavio model koji je preko noći postao omiljen, a sada su i mokasine dobile svoju verziju platformi.

heji biber u mokasinama
Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

 Pomenuti model među prvima je prošetala manekenka Hejli Biber, koja inače obožava mokasine i često ih nosi.

hejli je ponela i novi model mokasina na platofmru
GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Hejli je ovaj put crne mokasine uklopila uz outfit iste boje - nosila je crnu mini haljinu i kožnu bomber jaknu, dok je na glavi imala kačket i naočare za sunce. Kombinaciju je "razbila" belim čarapama koje su virile iz cipela, a ukoliko ste propustili ponudu mokasina high street brendova, bacite oko na našu galeriju gde smo izdvojili najlepše modele:

ZARA Najlepše mokasine za proleće 2023.