Baletanke su elegantnije od patika, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od mokasina, a pokazale su se idealnim odabirom u svakoj prilici te nas tako ni malo ne čudi njihova prisutnost u ormarima brojnih trendseterki.

Večne baletanke predstavljaju trendovski model obuće u koji se isplati investirati. Kako bi potraga za idealnim modelom bila lakša, pobrinuli su se brojni brendovi u svoju sezonsku ponudu uvrstivši verzije za svačiji ukus, stil i novčanik.

Ova obuća lako se prilagođava različitim odevnim kombinacijama i prilikama, što su do sada nebrojeno puta dokazale poznate street style zvezde i trendseterke s Instagrama, ali postoje određena pravila kojih bismo se trebali pridržavati pri kreiranju besprekornih stajlinga s ovom prepoznatljivom obućom.

baletanke u špic izgledaju veoma elegantno
A. Astes / Alamy / Alamy / Profimedia 

Budući da baletanke naglašavaju stopala, u stanju su vizualno izduže noge, što je posebno slučaj sa šiljastim modelima. Ovaj laskavi efekt s lakoćom se postiže njihovim kombinovanjem uz pantalone ili farmerice skraćenih nogavica koje gležanj ostavljaju otkrivenim.

Ukoliko baletanke ne želite nositi na golu kožu iz higijenskih razloga, u tom slučaju pamučne kratke čarape - nazuvice idealno su rešenje, no pobrinite se da su dizajnirane na takav način da se ne vide prilikom nošenja.

chanel krem crne baletanke su na vrhu najpopularnijih
Instagram 

I dok će brojni modeli patika ili čizama izgledati kul sa znakovima nošenja, isto se ne može reći za baletanke. Pogotovo ne kada je i đon ove obuće vidljivo istrošen, stoga se potrudite da vaš omiljeni model uvek izgleda očuvano.

Ako želite da izbegnete staromodan utisak stajlinga s baletankama u glavnoj ulozi, izbegavajte da ih ističete u kombinacijama koje bi uključivale komade nadahnute bakinim ormarom, poput biserne ogrlice i odela od tvida.

Modeli s četvrtastim ili vrhom u špic uvek izgledaju modernije od klasičnih verzija sa zaobljenim vrhom, a upravo s njima trebamo biti oprezniji u misiji kreiranja besprekornih stajlinga s trendovskim predznakom.

kejti holms u plavim baletankama
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia