Kada je u pitanju obuća, već nekoliko sezona za redom važi pravilo: što glomaznije to bolje! Poslednjih godina u modi su predimenzionirani odevni komadi, kao i, takozvane, “chunky” sandale, cipele i patike. I dok glomazni trend ima svojih fanova, postoje i brojni oni kojima se ne dopada vibe kojim odišu trenutno popularne mokasine.

Ove udobne i elegantne cipele, koje se odlično se kombinuju s džinsom, ali i sa suknjama i haljinama, će sudeći po svemu biti jedan od omiljenijih trendova i ove jeseni, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Iako su mokasine godinama smatrane ne tako omiljenom obućom, kao model koji je na vrhu lista za jesenji shopping izjalovile su ga luksuzne modne kuće Prada, Chanel i Gucci.

Ono zbog čega je trend glomaznih mokasina još uvek dominantan jeste činjenica da ima tu moć da instant podigne baš svaku svakodnevnu kombinaciju, a od načina sklapanja outfita zavisi koliko će izgledati strogo.

Kendal Džener u mokasinama.
ROGER WONG / INSTAR Images / Profimedia 

Jedno je jasno: nijedna kolekcija cipela nije potpuna bez mokasina koje su nosive uz sve, a prenose se sa generacije na generaciju. U moru različitih modela, boja i oblika - odaberite onaj koji najviše odgovara vašem stilu. U nastavku pogledajte 10 modela koje smo izdvojili:

ZARA Najlepše mokasine za proleće 2023.