Sigurni smo da se u vašoj kolekciji nalazi barem jedan par cipela (ako ne i više) koji izgleda fantastično, ali ga je pravo mučenje nositi. Uostalom, iako se pojedini muškarci često pitaju zašto to žene sebi rade, odnosno, zašto muče sebe vrtoglavnim potpeticama, činjenica je da kada obujemo štikle, sve odjednom izgleda bolje - garderoba bolje pristaje, osećamo se seksepilnije i senzualnije, noge su zategnutije, pa čak se i celulit manje vidi, samim tim. 

Jako je bitno odabrati idealnu visinu štikle.
Shutterstock 

Naravno, to ne znači da po svaku cenu treba da nosite cipele sa štiklom zbog koje će vam noge biti i bolne i u žuljevima. Zapravo, za svakoga postoji idealna visina potpetice koja će vam dati dovoljno samopouzdanja, naravno, bez toga da vam stradaju noge, a da biste dobili tačnu visinu koja vam najviše odgovara potrebno vam je parče papira i metar ili lenjir.

Naime, vaša veličina noge zapravo krije odgovor idealne visine štikle. Sve što je potrebno je da se izujete i postavite nogu na papir i obeležite olovkom početak i kraj. Potom izmerite dužinu i podelite je sa 7. I ostao je još jedan korak, a to je da dobijeni rezultat pomnožite sa dužinom jednog inča, odnosno sa 2.54 cm i dobićete najvišu idealnu visinu štikle

Postoji trik kojim ćete lako odabrati idealnu visinu štikli.
Shutterstock 

Primer:

Ako uzmemo u obzir da nosite otprilike broj 40/41, odnosno da vam je dužina noge 26, kada to podelite sa 7, dobijate 3,7. Kada dobijeni broj pomnožite s 2.54, sledi da je idealna visina štikle koja bi vam bila udobna 9,4 cm. Dakle, ništa preko toga ne bi trebalo da nosite ukoliko ne želite bolna stopala, a sve ispod ove crte je nešto što će vašoj visini idealno odgovarati.

Bonus video:

ZABORAVITE NA BOL U STOPALIMA: Evo kako ćete na najbrži način tačno odrediti koja VISINA ŠTIKLE vam savršeno odgovara TikTok/AnaSkid