Sandale, papuče i ostalu otvorneu obuću uskoro ćemo zameniti zatvorenim modelima. S obzirom na to da smo već bacili oko na trendove koje nam donosi jesen, a i s obzirom na to da je modela obuće vrlo mnogo, a i svi volimo da nosimo nešto po našem ukusu, izdvojili smo četiri različita modela cipela koje se mogu nositi kroz hladnije koji su pred nama...

1. Retro patike

Poslednji trend koji vlada među patikama jesu patike retro izgleda. Uz high street verzije, tu su i one dizajnerske poput „Gucci“ i „Loewe“. Jednostavni modeli retro patika nisu mnogo sportski, pa ih možete nositi uz casual poslovne modne kombinacije, ali i uz haljine.

2. Visoke čizme

Čizme se gotovo uvek nalaze među vodećim trendovima za jesen, a posebno će biti popularne čizme iznad kolena, koje su „Bottega Veneta“, „Isabel Marant“ i „Brandon Maxwell“ već predstavili u svojim kolekcijama. Čizme preko kolena možete odlično stilizovati uz kratke suknje i haljine.

3.  Meri Džejn cipele

Ovaj retro model bio je izrazito popularan tokom devdesetih, a sada se vraća u velikom stilu. Možemo ih videti u kolekcijama brendova „Miu Miu“ i „Marc Jacobs“. Upečatljive kopče i kaišići najčešći su dodaci na modelima „Mary Jane“ cipela, a možete ih nositi u casual varijanti uz farmerke, ili nešto ženstvenijoj, uz slip haljinu i kardigan.

4. Platforme

Platforme u raznim bojama biće aktuelne i ove sezone, a klasične crne ili bele nijanse uvek su siguran izbor. Platforme se takođe mogu uklopiti u pregršt autfita, odlično će se slagati s kožnim pantalonama za večernji izlazak ili uz mini-haljinu ili suknju, a slavne dame ih obožavaju.

Udobnost, opuštenost, ženstvenost i posebnost samo su neke od karakteristika koje odlikuju modele koji će biti savršeni za nadolazeće jesenje razdoblje.

1. Retro skejter patike