Kada pomisle na 1984. godinu, pravi ljubitelji mode i pop kulture verovatno će se setiti da su tada u Njujorku održane prve MTV muzičke nagrade. Ostajući u domenu muzike, legendarni hip-hop sastav Run D.M.C. te godine objavio je svoj prvi album, a Majkl Džekson je po prvi put zaplesao onaj čuveni Mesečev hod(Moonwalk). Ta 84-ta bila je specifična i po pitanju mode – preovladavali su smeli i izazovni krojevi, šljokice i neonske boje, a svoj vrhunac dostigli su i mnogi dizajneri poznati po karakterističnom stilu.

Može se reći da je 1984. bila godina kada su započete mnoge velike stvari, a tih dana stvorena je i čuvena linija patika adidas ZX. Bila je to svojevrsna revolucija u proizvodnji sportske opreme i početak nove ere u svetu trčanja. Silueta koja se smatra pokretačem novih tehnologija, danas preokreće svoju istoriju i predstavlja novi model ZX 2k. Patike će biti dostupne u čak četiri varijante, uz ZX 2k BOOST i ZX 2k FLUX.


Inovativan model ZX 2k BOOST stiže u dva kolorita i atraktivnoj ombre paleti boja, a sadrži BOOST tehnologiju. Ekskluzivni ženski model ima belo mrežasto gornjište i živopisan đon koji prelazi iz jarko roze u plavu boju. Muški model okrenut je ka drugačijoj dimenziji, takođe sa mrežastim gornjištem bele boje, ali i kontrastnim prugama koje prelaze iz plave u solarno crvenu, uz đon koji prati ovaj kolorit.
Mekše, udobnije, i mnogo šarenije –počinje sledeće poglavlje legendarnih adidas patika ZX.