Mikrotrend perja preuzima sve, od štikli i torbica do topića i slip haljina ukrašenim perjem. Nosi dašak holivudskog glamura koji se savršeno uklapa u tople večeri i letnje izlaske, venčanja i druge evente.

Perje svakako predstavlja savršen dopaminski hit kojim ćete podići baš svaku kombinaciju. Gucci je među prvima predstavio svoju viziju pernatog trenda, a danas oduševljeno pratimo razne modne kombinacije skrolanjem Instagram feedom.

Iako perje nije ništa novo na modnoj sceni i holivudske dive su ga odavno proslavile kao detalj glamura i uzvišenosti, danas ga možemo kombinovati na malo ležerniji način - umesto na dugim svilenim, perjane statement detalje možemo kombinovati na kraćim slip haljinama, topićima, torbicama, sandalama ili kao ukrasni element na rukavima i nogavicama odela.

Ovaj trend starog Holivuda u poslednje vreme doživljava posebnu renesansu, svakoj kombinaciji dodaje zabavan spoj teatralnosti i lepršavosti, a nije mu odolela ni najpoznatija nemačka blogerka Leoni Hane.

Za ovo leto, Zara je izbacila svoje najnovije trendi pernate komade, pa tako pored sakoa sa pernatim detaljima na rukavima, svoju premijeru doživele su i sandale.

Sandale dolaze u dve varijante - niske natikače pogodne za dnevni look i visoke sandale za nešto elegantnije večernje izdanje, s tankim kaiševima i perjem u istoj boji, kvadratastog vrha. U ponudi je više izbora živahnih boja, od ljubičaste i roze do žute, zelene i crvene.

Kako je perje samo po sebi dovoljan statement komad, predlažemo kombinaciju s nešto jednostavnijim i jednobojnijim komadima odeće - farmericama i belom majicom, topićem ili pak letnjom basic haljinom, a vašem look-u poseban pečat daće perje na sandalama.

Sandale sa perjem za leto 2022
Instagram 

U galeriji u nastavku teksta pogledajte modele koji su dostupni u Zari:

Zara.com Zara sandale s perjem