Stajlinzima modnih influencserki poslednjih meseci neretko dominiraju trendi cipele jednostavne i ugodne poput baletanki. Reč je o letnjoj verziji mokasina koje su osvojile trendseterke.

Takozvane slip-on mokasine, kao kombinacija stajliš natikača i klasičnih cipela uspele su da zaintrigiraju veliki broj it devojaka, a za popularnost ove siluete obuće brojni vide krivca u italijanskom brendu Gucci.

Kada je dizajner Alessandro Michele na čelu Guccija predstavio slip-on verziju kultnih Horsebit cipela, modnoj javnosti nije dugo trebalo da prigrli njegov ‘izum’, a za njegovim primerom poveli su se brojni drugi brendovi poput Tod’s-a i JW Anderson.

Njihovo glavno obeležje je to da spreda izgledaju poput običnih mokasina, dok na zadnjoj strani u potpunosti su otvorene, poput papuča, pa se vrlo lako nose i kombiniju sa različitim odevnim komadima što svojim stajlinzima dokazuju modne zavisnice s Instagrama.

Ukoliko ste u potrazi za letnjom obućom, pogledajte u galeriji u nastavku teksta naše predloge za najlepše sandale koje će obeležiti leto pred nama:

Zara.com Najlepši modeli sandala za predstojeće leto