Da li ste i vi ovog proleća verni samo elegantim modelima obuće, poput crnih ili belih mokasina, slingback cipela i kaubojki? 

U moru neodoljivih trendi modela cipela ovog proleća, potpuno smo nepravedno zapostavili patike!

Iako je praktičnost uvek bila prioritet, patike smo često smatrali samo sportskom obućom koju treba kombinovati jedino uz urbane i ležerne dnevne outfite.

Starke su toliko decenija popularan model patika.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ipak, ove godine se nešto promerilo. Ni 2020. godina koja je važila za modno najležerniju godinu, zbog uticaja pandemije korona virusa, nije ovoliko bila obeležena patikama.

U moru glomaznih modela, izgleda da su se trendseterke vratile retro klasičnom stilu, a to najbolje pokazuju izborom minimalističkih patika, popularnih - starki.

Starke su toliko decenija popularan model iz razloga što čine savršenu sredinu, izgledaju kul na retro inspirisan način, a ipak su dovoljno klasične da idu uz gotovo sve iz vašeg ormana, bez obzira kakav stil negujete. Iako smo dugo vremena odbijali da ih nosimo, konačno smo se odvažili da ih uključimo u svoju kolekciju obuće i ne planiramo da ih se odreknemo!

Nastavite da skrolujete i pronađite savršen outfit koji ćete iskopirati!

1. Ravne farmerke + pruge + starke

Klasika je oduvek bila najprivlačnija fashion damama, pa tako ni ovoga puta ne odustaju od crno bele kombinacije koja uključuje starke.

Klasika je oduvek bila najprivlačnija fashion damama.
Instagram 

2. Blejzer + pantalone širokih nogavica + starke

Činjenica da su pantalone širokih nogavica, a visokog struka trenutno jedne od najzastupljenijih u kolekcijama poznatih brendova nimalo ne čudi obzirom da stoje različitim fizičkim građama. Pored toga, lako se kombinuju, a u paru sa klasičnim modelom dubokih starki oživljava retro vibe.

Pantalone širokih nogavica najbolje idu uz starke.
Instagram 

3. Cigarette pantalone + shacket + starke

Svi koji žele da istaknu poseban znak starki koji se nalazi tačno na zglobovima nogu biraju cigarette model pantalona koji ističe svu lepote ove jednostavne patike.

Cigarette model pantalona ističe svu lepote starki.
Instagram 

4. Bele pantalone + hoodie + bele starke

Kao što smo napomenuli, opcija za kombinovanje starki ima pregršt, a svakako jedna od najprivlačnijih jeste ona koja uključuje svetle pantalone i duks.

Svetle pantalone i duks se najbolje kombinuju uz starke.
Instagram 

5. Plave farmerke + bela majica + bele starke

Svako ko neguje bezvremenski stil poseduje kvalitetan par farmerki i belu majicu, a od sada i obavezan par starki koji se slaže uz apsolutno sve!

Bela majica i plave farmerke su pun pogodak jedino uz starke.
Instagram