S istim uživanjem pristupa i pevačica Nikolija, koju smo imali prilike uglavnom da viđamo u skupocenim komadima priznatih brendova, ali nas je jednom fotografijom na društvenim mrežama sve iznenadila.

Naime, instagram profil koji se bavi prodajom vintidž komadase pohvalio da njihovu košulju nosi upravo Nikolija. Trudna Nikolija ispozirala je u šarenoj retro košulji koja se savršeno uklopila uz njen stil. 

Koliko budno pratimo Nikoliju, čini nam se da se nikada nije plašila da spoji nespojivo i da se poigra zanimljivim detaljima u kombinaciji sa aktuelnim trendovima.

Po svemu sudeći, Nikolija nema problem da ponese komad koji je neko već nosio pre nje. Upravo ovaj potez pevačice, je oduševio mnoge žene jer je opšte poznato da se trenutni it komadi mogu naći u second hand radnjama, kojima pribegavaju i brojne poznate ličnosti.

Od domaćih ličnosti ima nekoliko onih koji rado pribegavaju trendu šopingovanja u prodavnicama polovne odeće, kako bi na taj način pomogli u spašavanju planete i sprečavanju problema fast fashion-a.

Jedna od njih je i Zoi koja je jednom prilikom izjavila da ne dajem mnogo novca za odevne komade jerza sebe smatra da je promenljive prirode, i baš iz tog razloga kupuje po povoljnim cenama u second hand radnjama. 

Ipak, nisu samo žene sa javne scene lude za retro trendovima. Od muških poznatih ličnosti sa naše scene, izdvojio se glumac Dušan Kaličanin koji rado posećuje takva mesta jer nije od onih osoba koje se razbacuju novcem. Iako je neobično da se poznati oblače u radnjama polovne robe, često su to osobe koje neguju zanimljiv stil odevanja. 

Ni svetske zvezde nisu u zaostatku! I pored novca koji poseduju, odlučuju se za dosta povoljnije varijante posećujući seknd hend prodavnice. Za neke ikada ne biste rekli!

Džulija Roberts

Iako je poznato da odlično zarađuje, ova zvezde je snimljena kako sa svojom decom kupuje u second hand radnji. Na ovom primeru pokazala je svojoj deci kako da prepoznaju kvalitet , bez obzira gde i za koliko novca mogu da ga pronađu. 

Sara Džesika Parker

Za razliku od njenog lika Keri Bredšo, Sara Džesika Parker definitivno nije jedna od onih koji troše velike količine novca na cipele i torbe. Malo je poznato da takav odnos prema novcu Sara ima još iz detinjstva. U njenoj porodici je bilo osmoro dece, a njeni roditelji su jedva sastavljali kraj sa krajem. Danas deca glumice često nose čak i polovnu odeću. 

sara džesika parker
Shutterstock 

Dženifer Lorens

Jedna od najplaćenijih glumica u Holivudu, nikada nije posvećivala previše pažnje novcu. Pored redovnih šopinga u second hand radnjama, veoma često pribegava prikupljanju kupona za supermarkete kako bi uštedela novac. 

Verovatno ste do sad barem jednom čuli, ili pak to i vaše mišljenje da je second hand odeća prljava, često ružna ili prosto se slažete sa tvrdnjom da takvu odeću nose samo siromašni ljudi. Ove popularne zvezde su dokaze upravo suprotno! Da se i ljudi sa velikom svotom novca na računu ne libe nošenja polovnih stvari. 

Ukoliko posećujete second hand radnje, sigurno vam se milion puta desilo da vam se svidi neka stvar, ali prosto ili vam ne odgovara veličina, kroj ili ima neko oštećenje. Iz tog razloga, preporučujemo Vam da pogledate youtube kanal Una&Kiki, a posebno video ispod u kom objašnjava kako da polovnu stvar koju ste kupili prilagodite svom stilu.