KAKO NOSITI DŽEMPER + MIDI SUKNJU AKO IMATE 50+ GODINA? Donosimo savete s kojima ćete izgledati cool

Ako imate preko 50 godina, nemojte da vas brine kombinacija džempera i midi suknje

Kako žene 50+ da nose džemper i midi suknju?
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ove sezone sve je u znaku popularnih midi suknji, koje mogu biti i u ultra šik verziji dužine midaxi, posebno cool ako se kombinuju sa čizmama.

Naravno, jesen i zima su nezamislive bez džempera, praktičnog odevnog predmeta koji je neizbežan u svim ovosezonskim stilovima.

Ako niste sigurni kako da kombinujete, na primer, različite šare, što često može biti nezahvalan modni zadatak, dobro je da se poigrate monohromatskim izgledom ili posegnete za suknjom ili džemperom u neutralnoj boji – tako nećete sigurno pogrešiti.

suknja i džemper
Profimedia 

Ako i vi volite šik kombinacije džempera i suknji, verovatno se plašite da vam takav izgled neće dodati godine, ali ne brinite, donosimo vam nekoliko korisnih saveta za zrelije dame.

Evo nekih od najčešćih grešaka koje treba izbegavati kada kombinujete midi suknje i džempere:

Nesklad figure

Midi suknja je super laskava odeća, sve dok znate kako da je kombinujete, ali kako se završava negde na sredini lista, može da nam skrati figuru ako je nosimo sa prevelikim džemperima. Ključno je da naglasite struk, pa ako niste sigurni u rezultat, dodavanje kaiša će vam uvek biti od velike pomoći.

Kombinacije neusklađenih tekstura

Kada kombinujete midi suknju i džemper, uzmite u obzir teksture oba odevna predmeta. Izbegavajte kombinovanje nekompatibilnih materijala. Na primer, lanena suknja nikada neće izgledati dobro sa debelim vunenim džemperom, pa potražite materijale koji se lepo nadopunjuju i uravnotežuju look, kao što su satenska suknja i pleteni džemper.

Pogrešna dužina suknje

Izbegavajte suknje koje vam 'seku' noge na nezgodnom mestu i vodite računa da se dužina završava na tački koja naglašava najtanji deo vaše noge ili tik ispod kolena kako bi vaše noge izgledale vitkije.

Bonus video

Moda za jesen 2023. Instagram/pilardearce

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši
Još iz kategorije