Modni trendovi se menjaju brzinom svetlosti, zbog čega se često dešava da se dočepamo nekog komada odeće koji za nas nije najsrećnije rešenje. Ako ste sitni i niski, znate koliki izazov može biti kombinovanje odeće koja vas neće dodatno „smanjiti“, a da biste izbegli neke od najčešćih grešaka, nastavite da čitate.

OUT - Oversize jakna i široke farmerke

Vrećaste ili baggy pantalone su trend ove sezone, kao i blejzeri u raznim bojama i dezenima, pa su mnoge žene priuštile bar jedan takav komad. Za razliku od klasičnih krojeva pantalona i sakoa, trenutno su u modi oversize blejzeri koje nije uvek lako kombinovati sa ostatkom garderobe. Iako široke pantalone u kombinaciji sa blejzerom deluju kao odlična opcija, one nisu najbolji izbor ako ste nižeg rasta.

IN - Kraći blejzer

Umesto širokog sakoa izaberite kraći blejzer koji će istaći vaš struk i tako vizuelno izdužiti torzo. Ako baš želite da nosite široki sako na baggy pantalone, pokušajte bar da ga preoblikujete torbicom, kaišem ili nekim drugim dodatkom, kako biste naglasili struk i dobili visinu.

In i out jesenji komadi za niske devojke
screenshoot/instagram 

OUT - Visoke patike i helanke

Moderan, oku prijatan i izuzetno udoban, ali... Nije za niske devojke. Široke patike koje pokrivaju skočni zglob u kombinaciji sa dugim helankama nisu dobra opcija jer vizuelno smanjuju noge i čine ih debljima.

IN Niske patike

Bolji izbor biće niske patike i čarape koje će otkriti nešto kože između helanki. Još jedan od trikova kaže da je dobro uskladiti boju pantalona i cipela jer na taj način postižemo efekat dužih nogavica.

In i out jesenji komadi za niske devojke
Instagram 

OUT - Duge košulje, džemperi i tunike

Dužina tela se postiže prvenstveno isticanjem nogu. Ako stavite noge u fokus, na pravom ste putu da izgledate viši. Upravo zbog toga predugački gornji delovi nisu najsrećnije modno rešenje za niske žene. Iako će se na prvi pogled činiti da ste izborom duže majice, tunike ili džempera produžili torzo, prekrivanjem gornjeg dela nogu postigli ste suprotan efekat. Ako imate nekoliko komada odeće koji vam pokrivaju butine i volite da ih nosite, ne morate ih se odreći. Pokušajte da ih uvučete u farmerke ili, na primer, nosite košulju u pantalonama.

Džemperi na pruge su već tradicionalno favoriti jesenje sezone. Klasični i elegantni, savršeni su za svakoga, a evo najlepših modela iz Zara.
Instagram 

OUT - Izbegavajte velike torbe

Na prvi pogled može izgledati da su modni dodaci u ovom kontekstu beznačajni, ali pogrešili biste. Nespretno odabrana torbica može zaista poremetiti harmoniju i učiniti da izgledate manje nego što zaista jeste. Ista stvar je i sa nakitom i drugim dodacima poput velikih šalova koji će vizuelno opteretiti celo telo.

IN - Nosite monohromatske kombinacije

Ako se obučete u jednu boju od glave do pete, učinićete celo telo dužim jer ga ne „prekidaju” nikakve horizontalne linije koje vas vizuelno smanjuju. Jednobojno oblačenje ne mora da znači istu nijansu odeće, ali je važno da, na primer, pantalone, košulja i sako budu u istoj paleti boja. Pored toga što ovakav način oblačenja čini da izgledate duže, čini i da izgledate vitkije.

Bez obzira na to koji stil volite i koje materijale volite, ako želite da dodate nekoliko centimetara svojoj visini, prilikom oblačenja, uvek vodite računa da istaknete struk, izbegavajte odeću koja je previše široka i uključite više haljina i kombinezona u svoju garderobu.

Recenziraj.hr