Quit luxury stil lagano ali sigurno postaje must na modnoj sceni, međutim, postavlja se pitanje - kako izgledati luksuzno i elegantno sa ograničenim budžetom.

Zapravo, "skup" izgled nije zagarantovan luksuznim komadima, jer se stil gradi, a ne kupuje. Vaš lični pečat je samo vaš, ali malim modnim igrama i te kako možete podići "cenu" izdanja na viši nivo.

Popularnost pojmova quite luxury i old money dodatno budi ovu želju, a naš je savet da uvek krenete od osnova i razumevanja modnog stila kom težite.

Ne zaboravite na simetriju

U modnom stilizovanju važno je postići ravnotežu, simetriju boja, tekstura, slojeva, te modnih detalja. Birajte mirnije palete boja, klasične kombinacije, a naglasak stavite na npr. zlatni nakit.

Igrajte se s proporcijama

Zanimljivi je trend oversized modnih komada, koji odlično stoje u raznim modnim kombinacijama. Jer voluminozniji i opušteniji modeli su tajna stilizovanja profinjenijeg modnog stila, posebno ukoliko ih kombinujemo uz jednostavnije osnovne komade.

Zapamtite pravilo 2x2

TikTok je apsolutni rasadnik modnih i beauty trendova, pa ne čudi što savet 2x2 privlači pažnju. Ove brojke kriju savet da za isticanje luksuznog modnog stila uvek kombinujete dva klasičnija, formalnija modna komada (npr. baletanke i klasični model torbice), te dva ležernija komada (bela majica, džemper, mini-suknja...)

Tajna je i u boji

Savet svih modnih saveta možda je upravo ovaj koji podseća da je tajna dobrog outfita u boji odeće. Zato ne zaboravite, nošenje jedne boje ili više nijansi jedne boje od vrha do pete najlakši je način da postignete elegantni izgled. Dobar odabir boja tajna je i privlačnosti tihog luksuza.

Odaberite ključni komad

Upečatljivi modni komadi potvrda su modne autentičnosti. I dok je za neke to efektna boja ili print, za neke druge to je modni detalj poput cipela, torbice i nakita koji preuzimaju ulogu ličnog modnog potpisa, piše luxurysociety.hr.

Ne zaboravite na nakit

Ove sezone apsolutni su trend glomazne zlatne minđuše koje će začiniti i najklasičniju lanenu haljinu ili kombinaciju farmerki i bele majice kratkih rukava. Ne zaboravite da u kategoriju nakita ulaze i narukvice, prstenje, ogrlice, lanci za naočare, ručni sat...

Bonus video:

Kako nositi "ružne" sandale TikTok/indiaamoon