Kada kažemo klasične cipele za proleće, prvo što većini padne na pamet su upravo baletanke. Da, činjenica je da trendovi dolaze i odlaze, ali pojedini komadi ostaju zauvek, a baletanke su jedne od njih, nevezano da li su jednobojne, od tkanine ili kože, s lakovanim vrhom ili sa dezenom.

Poslednjih sezona naročito je popularan model koji asocira na prave balerine - mekane baletanke sa gumom ili na vezivanje, a Francuskinje ne prestaju da nose večni Chanel model čiji je dizajn potpisao Karl Lagerfeld davnih osamdesetih godina, piše Elle.rs.

Koji god par da odaberete za sezonu 2023. inspirišite se modernim, drugačijim i chic predlozima za njihovo kombinovanje, i to po uzoru nam omiljene nam Francuskinje.

1. Ležerni krojevi + torba preko ramena

Iako su baletanke sinonim za eleganciju, kombinovanje stilova je i više nego poželjno, tako da ih slobodno spojite sa casual komadima poput širokih pantalona i XXL torbe preko ramena. Dobitna kombinacija za odlazak u kancelariju!

2. Maxi pletene haljina + biserna ogrlica

Maxi suknje predvode sezonu, ali ne zaostaju ni maxi haljine. Ukoliko krećete u šetnju gradom ili obalom, pleteni model ćete sjajno uklopiti uz baletanke, ali i ogrlicu koja odiše letnjim vajbom.

3. Šareni kardigan + teksas

Imajući u vidu promenljivo vreme, kardigan je postao must-have (naročito uveče). A sa čime ga kombinovati do ultratrendi teksasa i nonšalantnih baletanki?

4. Slip haljina + bela majica

Ako vam se čini da slip haljine viđate svuda - u pravu ste. Ali u njihovu modnu odbranu - one su toliko svestrane (i udobne!). Za ležerniji outfit kombinujte ih uz klasičnu belu majicu i baletanke, i izgledaćete poput Parižanke.

5. Top + crne široke pantalone

Y2K trendovi vratili su topove u fokus, a da bi modni outfit dobio na prikladnosti i ozbiljnosti, dodajte crne pantalone širokih nogavica i elegantne baletanke.

6. Maxi suknja + blejzer

Ako ne bežite od ženstvenog stila, zašto ne biste probali maxi suknju i baletanke? Karakteran zaokret postići ćete klasičnim sakoom.

7. Bomber jakna + helanke

Obožavamo spoj nespojivog, u ovom slučaju otelotvoren u kombinaciji bomber jakne i baletanki. Samo za odvažne devojke koje znaju da mogu da budu i rade - šta god požele!

Bonus video:

3 načina da nosite belu košulju ovog leta TikTok