Proleće je idealno vreme da se počastite makar jednim parom baletanki. Ne samo što su neverovatno praktične i stajliš, već i svaku kombinaciju podižu na potpuno novi nivo. 

Nosive su u brojnim prilikama, počev od posla, preko popodnevnih šetnji, pa čak i na svečanostima, a ovog proleća 5 modela posebno se izdvojilo, i trendseterke gotovo da ne mogu da im odole. 

1. Pepeljuga baletanke

Pepeljuga baletanke izgledaju fantastično.
ZARA 

Takozvane "pepeljuga" baletanke jedan su od najlepšoh modela. Krasi ih klasičan dizajn koji naglašava elegantna mašna sa kristalima ili svetlucavim koncem, ili pak šnala. Idealne su za svečanosti, ali će i najobičniji outfit poput farmerki i majice učiniti modnom desetkom.

2. Sling back modeli

Slingback baletanke su sjajan dodatak kolekciji.
ZARA 

Sa dolaskom toplijeg vremena jedne sling-back baletanke ne samo da su sjajan fashion dodatak vašoj kolekciji, već su i odličan izbor za dane kada temperatura pređe 30 stepeni.

3. Baletanke kakve nose balerine

Baletanke kakve nose balerine su trend sezone.
BERSHKA 

Baletanke kakve nose balerine su jedan od najpopularnijih modela, i izgledaju neodoljivo nosile ih uz haljine, farmerke ili suknje.

3. Metalik

Metalik baletanke uvek su dobar izbor.
ZARA 

Baletanke u srebrnoj i zlatnoj boji uvek su dobar izbor, pogotovo kada nosite odeću u jednoj boji ili težite tamnijim odevnim komadima.

4. Chanel klasika

Svobojne Chanel baletanke nikada neće izaći iz mode, ali činjenica je da ne mogu svi da ih priušte. Srećom, postoje brojne high street verzije kultnog modela koje svako može da priušti, a koje izgledaju klasično, elegantno i vanvremenski.

5. Animal print

Baletanke sa animal printom nikada ne izlaze iz mode.
ZARA 

I na kraju, naravno, ništa bez animal printa koji je na tronu jednog od najpopularnijih sezonama. Najbolje od svega je to što jednom kada kupite ovakav model, možete biti sigurni da ćete ih nositi godinama.

Bonus video:

ZABORAVITE NA BOL U STOPALIMA: Evo kako ćete na najbrži način tačno odrediti koja VISINA ŠTIKLE vam savršeno odgovara TikTok/AnaSkid