Svake sezone, modni svet menja se kroz trendove, odevne komade i modne dodatke koji, uvek u nekim novim spojevima i kombinacijama, stvaraju novu modnu priču. Uz modne novitete, važan deo svake modne priče su i oni svima poznati modni klasici koji stvaraju osnovu svakog ormara i koji se ističu kao savršeni početak svake kombinacije.

Između najpoželjnijih novih trendova i modnih klasika prolećne i letnje sezone ove se godine smestio romantičan, nežan, ali i efektan trend pastelnih boja.

Od najnježne žute preko koralnih i ružičastih tonova do pastelnih nijansi plave i zelene boje, raskošna i nežna pastelna paleta boja jedan je od trendova kojem se uvek vraćamo s prvim prolećnim danima.

Osim doze romantike koje daju svakom, i najjednostavnijem, odevnom komadu i modnom dodatku, pastelne boje savršeno reflektuju atmosferu letne sezone, njenu opuštenost i vedrinu.

Jedna od pastelnih boja koja će obiežiti letne dane ispred nas je boja lavande. Od prozračne haljine do poslovnog odela, od elegantnog topa do ležernih jakni, svi modni favoriti iz letnjeg ormara ove sezone dolaze u nežnoj nijansi ljubičaste boje.

Osim što stvara odevne komade i modne dodatke koji plene pažnju, boja lavande odlično se slaže kako s crnom i belom, tako i s drugim nežnim nijansama, ali i jarkim bojama u kojima će pronaći savršenu ravnotežu. Ipak, neke od najzanimljivijih kombinacija za prolećne i letnje boje, boja lavande stvaraće unutar monokromnog looka.

Od high enda do high streeta, u nastavku donosimo outfit ideje i najbolje modele u boji lavande koji će obilježiti preostale proljetne dane i ljetnu sezonu te unijeti svježinu u svaku garderobu i kombinaciju.