OGRLICA KOJU ĆEMO VIĐATI SVUDA TOKOM 2023: Trend iz 90ih se vratio u novom ruhu i nikada nije izgledao ovako stylish

U moru nakita, jedan tip ogrlice izdvojio se kao glavni trend za 2023.

Unsplash

Nema sumnje da su detalji ono što razlikuje odličan od dobrog stajlinga. Zapravo, nekada su upravo aksesoari ono što čini bitnu razliku. 

Jedan prsten, minđuše ili ogrlica mogu i najdosadniji outfit pretvoriti u modnu "bombonu", a interesantno je da će ove 2023. glavni trend kada je reč o nakitu biti neodoljivi čokeri koji su bili popularni devedesetih. 

Doduše, sada se vraćaju u novom, osveženom ruhu. 

Zapravo, čokeri su tokom istorije bili jedan od najomiljenih komada nakita.

Tako smo ih mogli videti i na slikama kraljevskih porodica kada je moda zahtevala široki dekolte ili niži izrez na haljini, a tada su se obavezno kombinovali sa dužim lancima. 

Tako, portret u Nacionalnoj galeriji u Londonu prikazuje Džejn Sejmur, treću suprugu kralja Henrija VIII 1536, kako nosi ogrlicu od bisera i dragog kamenja s priveskom ukrašenim draguljima.

Međutim, bitno je istaći da stil nije bio uvek razlog zašto su neke članice kraljevske porodice nosile čokere. Početkom 1900-ih, kraljica Aleksandra, supruga kralja Edvarda VII, često je viđena kako nosi raskošne čokere sa dijamantima.

Smatra se da je imala ožiljak na vratu zbog problema sa štitnom žlezdom i nosila je ogrlice preko celog vrata kako bi prekrila ožiljak.

Kada smo kod kraljevskih porodica, i sama Kejt Midlton nedavno se pojavila sa dijamantskim čokerom sa smaragdima koja je bila savršen dodatak njenoj zelenoj haljini, a ovakve ogrlice obožavala je i njena svekrva princeza Dajana. 

Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Setite se samo njene osvetničke haljine i prelog čokera od bisera i dragog kamenja sa priveskom sa draguljima koji je ponela kada se saznalo da ju je Čarls varao sa Kamilom.

NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Danas je čoker nezaobilazni komad za stilizovanje odvažnih autfita brojnih slavnih dama poput Kim Kardašijan, Eve Longorije, Madone, Rijane, Bele Hadid, kao i influenserki širom sveta, a neke od predloga kako nositi čoker ove sezone po uzoru na slavne pogledajte u nastavku: