Kao što je trend žene mafijaša suprotstavljen minimalističkoj estetici „čiste devojke”, sve je više „štreberskih” stilova koji se suprotstavljaju hiper-ženstvenom izgledu „koketa” koji je obeležio 2023. godinu. Tako na TikToku sve više pažnje povlače trendovi poput "office siren", "eclectic grandpa" i "librarian core", koji zapravo imaju mnogo zajedničkih elemenata.

Ovi androgeni stilovi zauzvrat uključuju nanošenje slojeva, naočare, poslovne komade i zamagljivanje linija između muškog i ženskog oblačenja. Često podrazumevaju kombinovanje ženstvenih stilova kao što su suknje i cipele sa visokom potpeticom sa komadima koji se tradicionalno smatraju "muškim" - prslucima, prevelikim sakoima i kravatama.

Mikrotrend kravata u ženskoj odeći je sve prisutniji u poslednje vreme, što potvrđuju i kolekcije istaknutih modnih brendova poput Louis Vuittona i Thom Browna. Prigrlile su ga i brojne trendseterke na društvenim mrežama, a Bili Ajliš se nedavno pojavila na crvenom tepihu Zlatnih globusa sa kravatom uvučenom u bejzbol jaknu.

Bili Ajliš nosi kravatu
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Pored sličnog "školskog" izgleda, danas modne kravate kombinuju gotovo sve - od elegantnih poslovnih do sportskih komada. Takođe ne postoje pravila kada je u pitanju izbor same kravate – što je sličnija nečemu što bi tata nosio 80-ih, to bolje. Dakle, potražite svoju kravatu u prodavnici polovnih proizvoda ili u ormanu svog tate, dede ili dečka. Outfiti u nastavku vam mogu poslužiti kao inspiracija!

 Bonus video

OKRENULA JE MAJICU NAOPAČKE, TRIK JE SUPER Tiktok/fashion_jackson

Izvor: Wanted V.P. / Fashion.hr