U 2023., frizura, šminka i modni trendovi su dolazili i odlazili, a verovatno ni ove godine neće biti drugačije.

Clean girl estetika je vladala prošle godine, sa frizurom i šminkom napravljeom tako da izgleda kao da ste uložili minimalan trud.

Ako ste živeli u skladu sa estetikom „čiste devojke“, vreme je da se okrenete za 180 stepeni. Prema društvenim mrežama, minimalizam je out, a „mob wife“ (žena mafijaša) je sasvim sigurno novi trend koji pomera granice. Da, vreme je da prihvatite smeo, drzak, bez stida preterani trend koji odiše stavom.

Takođe je bilo puno buke oko „tihog luksuza“, sa dizajnerskim logotipima koji su zanemareni zbog skupih komada za koje samo oni koji znaju koliko koštaju. „Tihi luksuz“ je možda bio stil života prošle godine zahvaljujući Sofiji Riči i Kendal Džener sa neutralnim noktima, minimalističkom šminkom i uglađenom kosom koja je bila u centru pažnje, ali mob wife se sprema da se šepuri vašem nude sjaju za usne.

Karmela Soprano je inspiracija za mob wife
HBO / Zuma Press / Profimedia 

Međutim, činilo se da se klatno zamahnulo i godinu počinjemo snažno sa potpuno novom vibracijom.

Zamislite Karmelu Soprano i Adrijanu La Servu iz Sopranosa, Elviru Henkok u "Scarface", Karen Hil u "Goodfellas" ili Rozalin Rozenfeld u "American Hustle", koje su savršena inspiracija za ovaj trend. Šta im je svima zajedničko? Kosa puna volumena koja je glavni beauty potpis mob wife.

TikTok je iznjedrio novu trendi estetiku za 2024: Mob Wife Aesthetic.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Za razliku od clean girl estetike, mob wife prihvata kosu punu volumena, odeću koja je blistava i luksuzna, ali je možda najbolji deo estetike stav koji dolazi sa tim.

Kako dobiti izgled Mob Wife?

TikTok je već prepun video snimaka o tome kako izgledati kao mob wife. Možda najpoželjnija stvar za upotpunjavanje izgleda je bunda – od pravog krzna, ali polovna, naravno.

Uz bundu su životinjski printovi i to dosta, jer je ključna reč za estetiku „boldovano”.

Nošenje crnog od glave do pete, kao da već oplakujete smrt svog lažnog muža mafijaša, obavezno je i najbolje se upotpunjuje blistavim zlatnim nakitom.

Onda je tu šminka. To su smokey eyes, precrtane usne tamnijom nude nijansom olovke ili crveni femme fatale zamah za večernji izgled. Ključ uspeha? Ne trudite se da bude savršeno. To je glamur, ali ne previše "uglađen".

Da biste upotpunili izgled, uvek dodajte naočare za sunce, masivni zlatni nakit, vintafe kapute od veštačkog krzna i životinjski print. Ali krajnji dodatak? Tvoj stav. TikTok korisnik @mikaylatoninatonudi uvid u to šta to znači. Svi želimo da budemo žena mafijaškog bosa jer je ona sama po sebi šef. „Supruga mafijaša je nesmetana, ima gde da bude, ljude da vidi, ne bavi se tvojim sranjima, ne uzima ništa nikome“, kaže ona, pre nego što kasnije dodaje, „ima crvene usne, ima crvene nokte , ona uvek ima smokey šminku i kosu punu volumena."

Ko je od poznatih prigrlio trend? 

A ako mislite da je ovo prolazna moda koja neće zaživeti, već ste u zaostatku. Dua Lipa je preuzela estetiku supruge mafijaša još u novembru, izašla je u crnoj bundi ostavlja utisak sa kockastim noktima, a u nošenju bundi pridružila joj se i Hejli Biber.

Hejli Biber
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kajli Džener već neko vreme nosi tamnije nijanse na usnama i raskošnu kosu punu volumena. Dok je Dženifer Lorens zakucala trned na dodeli Zlatnih globusa kada je urnebesno rekla u kameru: "Ako ne pobedim, odlazim". Vrhunsko ponašanje šefa mafije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Mob wife estetika Tiktok/mikaylatoninato


Izvor: Wanted A.N.