Italijanski modni brend Etro predstavlja neobične tkanine u paisley stilu, a među svojim obožavaocima je poznat po tradicionalnom, kultnom dizajnu torbi. Među obožavaocima brenda su i poznati influenseri poput Kjare Feranji i Karo Daur.

Nedavno je, međutim, jedan poseban Etro dizajn uvek primećen na modnim ikonama. To je Vela torba, najnovija hit torba za trendi leto 2023.

Šta to Vela torbu čini tako posebnom?

Kreativni direktor Etroa, Marco De Vincenzo, nije bez razloga odabrao ime 'Vela' za ovu kožnu torbu. Naime, to na italijanskom znači jedriti, a sicilijanski dizajner je inspiraciju za sve svoje dizajne crpeo iz pomorstva. Tako je kreirao modernu torbu za 2023. sa konturama koje podsećaju na jedro uhvaćeno vetrom.

Inače, De Vincenzo je kreativni direktor Etroa od 2022. godine, a ovo je prva torba koju je kreirao za italijansku modnu kuću. Ali, sudeći po uspehu, najverovatnije ne poslednja.

Nova Etro torba u trendu 2023 dostupna je u različitim, elegantnim bojama – od čokoladno braon do crne. U zavisnosti od sezone, dodaju se nove boje.

Najprepoznatljivija karakteristika ovog hit modnog dodatka je na prednjoj strani torbe, a to je kopča u obliku slova V sa medaljonom na kojem je ugraviran logo brenda i pegaz. Zahvaljujući duplim ručkama, torba se može nositi preko ruke, na ramenu ili preko tela.

Velika torba brenda Etro zapela je za oko brojnim zvezdama modnog dela Instagrama. Dakle, osim Kjare Feranji, mnoge druge modne devojke poput Caro Daur, Tame McPherson ili TingTing Lai već imaju svoj primerak u kolekciji.