Modna kuća Bottega Veneta često predstavlja komade koji brzo postaju viralni trend. To se desilo i tokom predstavljanja kolekcije za sezonu jesen/zima 2022. Međutim, nije postala viralna haljina, torba ili cipele, već par minđuša.

Reč je o minđušama pod nazivom „Drop earrings“, koje su mnogim poznatim damama postale omiljeni modni dodatak, pa čak i zaštitni znak.

Među poznatim ženama koje ih nose su pevačica Dua Lipa, modeli Bela Hadid, Hejli Biber i Rouzi Hantington-Vajtli i članice klana Kardašijan-Džener.

Vole ih i Instagram zvezde, koje svojim modnim kombinacijama pokazuju da su zaista efektan modni dodatak koji ulepša svako izdanje.

Vrlo brzo nakon što su se minđuše pojavile našle su se na mnogim šoping listama, a svojevremeno je Gabrijel Voler, personalni kupac poznatih ličnosti, rekao da su za kratko vreme dobili više od sto zahteva za minđuše.

Bottega Veneta zlatne minđuše.
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

Voler takođe tvrdi da je popularnosti minđuša svakako doprinela činjenica da su se pojavile na modnoj pisti. Prvi put se to dogodilo u februaru prošle godine, kada je Matje Blejzi predstavio svoju prvu kolekciju za ovu modnu kuću.

Više od godinu dana kasnije, potražnja za minđušama se nastavlja. Kada su dostupne, početna cena minđuša, koja zavisi od veličine, je oko 600 evra. Uprkos visokoj ceni, minđuše su rasprodate na većini sajtova.

 Izvor: Zadovoljna.hr