Uobičajeno je da pomamu na modnoj sceni napravi neka nova IT torba ili cipele, ali ove sezone Bottega Veneta minđuše su nepredvidivo zauzele modni tron kada su u pitanju trendovi.

„Primili smo više od stotine zahteva za ove minđuše“, kaže za Vogue globalni lični kupac poznatih ličnosti, „Iako to nije neobično za jedan određeni komad (na primer: Hermes Chypre ili prošivene Chanel mokasine sežu daleko više od toga), iznenađuje nas vremenski okvir u kojem smo primili te zahteve - impresivnih 48 sati“.

Šta je izazvalo iznenadno interesovanje?

Pa, Dua Lipa je počela sa trendom nošenja minđuša početkom avgusta. Zatim je Kendall Jenner privukla pažnju ovim zlatnim parom XXL minđuša u septembru, a istog dana, njena mlađa sestra Kylie je pozirala za Instagram sa istim modelom nakita, ali u srebrnoj boji.

Kajli Džener.
Instagram 

Zlatne minđuše jedan su od najvećih trendova 2022. godine i savršeno se slažu uz minimalističke kombinacije (i zalizane punđe!), a silueta velike suze ovog Bottega Veneta para deluje vanvremenski. To je doprinelo da ih i Rosie Huntington-Whiteley i Bella Hadid dodaju u svoju korpu za kupovinu.

Međutim, poznate zvezde nisu jedini razlog zašto su ovi dragulji u obliku suza tako posebni i viralni. Naime, oni su bili ključan komad na modnoj pisti kada je Matthieu Blazy debitovao svojom prvom kolekcijom za ovaj brend u februaru 2022.

Minđuše koje su obeležile 2022.
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia