Ako danas žene mogu da hodaju bez torbe u ruci, to je zahvaljujući Coco Chanel jer je izmislila dugačke ručke, najpre kožne, a potom u vidu lanca. Mademoiselle Coco Chanel je znala svoj posao i nikada nije odustajala od praktičnosti zarad estetike, tako da je taj sićušni funkcionalni detalj postao simbol velike ženske revolucije.

I na tome su joj žene zahvalne jer su se od tada otvorile brojne mogućnosti za nošenje najklasičnije torbe. Novi proboj je došao sa sling torbom, torbom na ramenu dizajniranom da ne visi sa ramena, kao što je predložila Coco Chanel, već da se nosi dijagonalno.

Mala, ali prostrana torba koja osvaja

Sling torba.
cos 

Sling torba je ergonomski dodatak dizajniran tako da ne izaziva nelagodnost kada se stavi na telo, a u obliku je polumesec, brioša ili banane (toliko slična torbici iz 90-ih) i može se staviti sa strane ili iza, na leđima, kao ranac.

Oblik je njena osnovna karakteristika jer deluje kompaktno - mala je i prostrana torba koja zadovoljava potrebe žena u 2023. Tome se dodaje i izbor materijala koji mora biti udoban, praktičan i otporan.

Modni zavisnici širom sveta poslednjih meseci nisu krili svoju opsesiju torbom za torbu high street brenda COS. O velikoj popularnosti govori i činjenica da svaki put uspe da se rasproda, a danas je dostupna samo u crnoj verziji.