Koristi se kao dodatak ishrani i kozmetici, ali i kao prirodni lek. Sadrži vitamine, mineralne materije i proste šećere, pa ga često konzumiraju sportisti, deca i stariji. Jača imunitet, pomaže varenje, smanjuje umor - to su samo neka od njegovih lekovitih dejstava.

Predstavljamo vam listu domaćih, odnosno lokalnih proizvođača meda.

Happy Honey

Ovaj srećni med (hehe) predstavlja više od 95% sirovog suncokretovog meda pomešanog sa različitim prirodnim ukusima, poput: šljive, kajsije, maline, kakaa, đumbira... Svaka teglica iznosi 250 gr meda, a konzumacija se preporučuje i kao dodatak ishrani i zdrav slatkiš bez bilo kakvih veštačkih dodataka.

Med i mleko

Ovaj med je 100% bagremov i cvetni prirodni med. Proizvodi se u Šumadija, a u Beogradu je besplatna dostava. 

Mednik

Ovaj 100% prirodan cvetni med dolazi sa različitim dodacima - koprivom, malina, jagoda, borovnica, kokos. U asortimanu Mednika nalazi se i propolis kapi, livadski, lipin i bagremov med.

Zlatiborska tradicija

U fokusu ovog brenda je borov med (lekoviti sirup) od borovih iglica iz šume Zlatibora. Proizvode i med od zove, te slatko od šumskih jagoda, malina, čaj od gloga, kleke i maslačka, džem, vino, rakiju.

Mad med

"Ludi med" je prirodni med iz Orašca - miks najfinijeg domaćeg meda i organskih začina iz svih krajeva sveta. Bagremov med, suncokretov med i cejlonski cimet/moringa u prahu/ekstrakt nane/đumbir, livadski i cejlonski cimet, medljika (šumski med).