Šest numera koje su originalno komponovane i izvedene na njihovim hibridnim klavirima sada su kompletirane u svojim akustičnim izvedbama, a današnja i poslednja u nizu je kompozicija „Collapse - Ostinato for Leonid Šejka“.

U pitanju je kompozicija tokom koje dualizam dostiže vrhunac na albumu. Prva kompozicija koju smo komponovali za dva hibridna klavira i izvodili u sklopu projekta Quantum Music, ali je inspirisana umetnikom Leonidom Šejkom, koga smo ovom prilikom želeli da povežemo sa kvantnim fenomenom“, objašnjavaju Sonja Lončar i Andrija Pavlović – LP Duo.

Duo se osvrnuo i na značaj kompletnog izdanja koje je prikazalo tranziciju iz neoklasičnog i eksperimentalnog žanra u klasičniju klavirsku muziku.

Kada neki album doživi i ,,unplugged'' izdanje, onda je to prava poslastica za publiku, a za muzičare znak da su uradili pravu stvar. Bilo je ovo dugo i uzbudljivo ,,Duality" putovanje. Uživajte u još jednom albumu iz LP asortimana, koji je spoj live i studijskih snimaka specijalno odabranih samo za najfinije uši“, poručuju oni.

LP Duo nastupiće večeras u 20:30 u okviru Belefa, na Kalemegdanu, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj i na taj način zaokružiti „Duality“ priču pred lokalnom publikom.