"ELEKTRONSKA MUZIKA I JA NAPRAVILI SMO PUN KRUG" DJ Dee za Wanted! o svom izražavanju kroz muziku

Dijana Knežević, DJ Dee je mlada, ambiciozna i ima svoju viziju izražavanja - muzikom, a u intervjuu za Wanted! otkriva kakvu poruku ima za sve one koji je slušaju.

petar djordjevic 

Oslanjajući se na puls, zvuk, bit i melodiju trudi se da menja perspektivu onih koji je slušaju, prenoseći dobar vajb i inspirišu ih.  Za drugi broj magazina Wanted! DJ Dee je pričala o muzici.

Iz kog razloga si se odlučila za svoj žanr?

Elektronsku muziku upoznala sam kao njen fan, u klubovima, na žurkama, u društvu, kao deo te kulture. Sledeći korak povezivanja bio je kada sam počela da otkrivam izvođače čija mi muzika prija, da istražujem njihov rad, pratim šta se dešava na sceni, generalno. To podrazumeva slušanje muzike satima, po ceo dan, bez preterivanja. Iz toga se javlja želja da razumevanje i poznavanje tog zvuka spojim onako kako ja osećam, po svom stilu i nahođenju. Onda sledi mnogo vežbe i tehničkog usavršavanja.

To me je dovelo na drugu stranu, tačnije – ispred publike, kao disk-džokeja. Tu su nastupi, putovanja, upoznavanje sa ljudima iz te industrije. Tako se stiče iskustvo. A onda, verovatno i najzahtevniji korak – produkcija. Osetila sam da mogu korak dalje, da se okušam u stvaranju elektronske muzike, da osmislim i realizujem trake koje će puštati i drugi disk-džokeji. Takoreći, elektronska muzika i ja napravili smo pun krug i nastavljamo da se vrtimo, ne stajemo.

dijana knezevic dj dee
petar djordjevic 

Koju poruku šalješ svojom muzikom?

Muzika koju miksujem i produciram je house. Težim tome da to bude klupski fazon, pozitivan, dobro iznijansiran, da inspiriše na igru, da ljudima u sećanju ostane dobra žurka. To je poruka: dobro. Budite dobri.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši