10 LETNJIH PARFEMA SA MIRISOM KOKOSA: Neodoljivo podsećaju na leto, plažu i vreli pesak pod nogama

Pronađite svoje favorite među divnim parfemskim bočicama u kojima se nalazi miris kokosa.

Unsplash/ Cheyenne Doig

Parfem treba da nam donese posebno raspoloženje ili vajb, a tokom leta bi to trebalo da bude seksi, svež i bezbrižan osećaj.

Ne želimo mirise koji su teški, posebno ne kada je temperatura iznad 30 stepeni, što znači da tople mirisne note vanile - nisu idealno rešenje.

Ipak, postoji miris koji nas asocira na leto, plažu, more i sunčanje, a to je - miris kokosa! Privlačni, jedinstveni miris kokosa podstiče osećaje sreće i zadovoljstva, a jedan od načina zahvaljujući kojima uvek možemo mirisati na ovu divnu notu su i parfemi.

U nastavku smo izdvojili neke od divnih mirisa u čijim bočicama se našlo mesta i za kokos.

L'Erbolario Cocco

Tvorci ovog mirisa kažu da san o putovanju na tropsko ostrvo postane realnost onog trenutka kada nanesete ovaj miris na vašu kožu.

Mirisne note čine kokosova vodica, Ylang Ylang, cedrovina i beli mošus, a ljubiteljke ovog parfema kažu da se radi o mirisu koji miriše na duge letnje dane pune sunca, mora i bezbrižnosti, a zbog svega navedenog vole ga i zimi kako bi se podsetile na sve letnje radosti.

cocco 

Tom Ford Soleil Blanc

U bočici ovog oštrog i senzualnog mirisa kokos se zajedno s vanilom, mahunama tonke, amberom i benzoinom nalazi u bazi. Radi se o zaraznom mirisu koji će vas u mislima odvesti na neko privatno ostrvo na kojem leto traje celu godinu. Njegove obožavateljke kažu da se radi o odličnom mirisu koji miriše na sunce i leto, koji je seksi i koji stavljate onda kada vam se najviše odlazi na plažu.

Tom Ford 

Guerlain Coconut Fizz Eau de Toilette

Ova sveža, ali i izuzetno postojana mirisna kompozicija je prema rečima njenih tvoraca poziv da uđete u tropski vrt i uživate u svežini kokosove vode. Tu je i dašak svežeg voća, a prema rečima obožavateljki mirisa, radi se o najosvežavajućem mirisu s kokosom koji se ikad pojavio na tržištu i koji će vas svojim mirisom svaki dan podsećati na sve lepote leta.

Guerlain 

Juliette has a gun Sunny Side Up

Tvorci ovog mirisa kažu da kožu obavija poput popodnevnog sunca. Gornje note su apsolut vanile, amyris i jasmin, u sredini su sandalovina, kokosovo mleko, koren irisa i jasmin, dok bazu čine ambreta i Iso E super.

Žene koje ga vole i rado nose kažu da se radi o veličanstvenoj kombinaciji koja će vam se sigurno svideti prvi put kada miris probate. Miris je to koji, kažu, mami osmeh na lice u baš svakom trenutku.

juliette 

Dolce & Gabbana Dolce Garden

Ovo je miris za koji njegovi tvorci kažu da nas vodi na vrtnu zabavu u Italiji, a divni kokos jedna je od nota koje čine srce parfema. U bočici se našlo mesta i za mandarinu, magnoliju, neroli, vaniliju, bademovo mleko...

Dame kojima je ovaj miris na listi omiljenih kažu da je kokos taj zbog kog miris podseća na plažu, a da se vanila, bademi i cvetne note s njim divno slažu i nadopunjuju. Ovo je miriss čiji se tragovi danima osećaju na odeći i kao stvoren je za topliji deo godine.

dolce&gabbana 

Kilian Moonlight In Heaven

Gornje note mirisa su grejp, ružičasti papar i limun, u sredini su mango kokos i riža, dok bazu čine vetiver i mahune tonke. Ljubiteljke mirisa kažu da se radi o čistoj magiji u bočici, parfemu koji je senzualan, primamljiv i sladak na najbolji mogući način.

Kilian 

Estee Lauder Bronze Goddess

Ovaj cvetni miris ima kokos u gornjoj noti. Sredinu čini cvet tiare, dok su bazne note vanila, amber i sandalovina. Simbolizuje na beskrajno leto, a njegove obožavateljke su impresionirane. Može se nositi na plažu, ali i daleko od plaže, u baš svakoj prilici.

estee lauder 

Maison Margiela Replica Beach Walk

Prema rečima tvoraca, ovaj miris podseća na miris kreme za sunčanje, slan ukus okeana i miris vrućeg peska pod nogama. Nosićete ga svaki put kada poželite da se omotate sećanjima na sunčane letne dane na plaži, zrake sunca koje greju vašu kožu i svež i lagani povetarac.

Maison Margiela 

Chantilly by Gritti

Gornje note ovog mirisa su jagoda, dinja, bergamot, narandža i mandarina, u sredini su kokos, jabuka, cvetne note i kasis dok su u bazi puder, vanila i mošus. Parfem je na tržištu od 2018. godine i od tada je skupio vojsku obožavateljki koje ga opisuju rečima čudesan, sladak, divan.

gritti 

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

Miris se na tržištu pojavio 2021. godine i od tada je skupio pozamašan broj obožavateljki. Gornje note čine mandarina, ružičasti papar i bergamot, u sredini su ylang-ylang, iris, cvet narandže i jasmin, dok su u bazi, uz kokos još i vanila i pačuli.

Žene koje su mu na samom početku dale priliku opisuju ga kao božanstveni miris koji preporučuju svim zaljubljenicama u kokos. Radi se, kažu, o sto posto letnjem mirisu koji podseća na odmor na nekom egzotičnom ostrvu.

lancome 

A u nastavku otkrijte Zarine parfeme koji mirišu poput luksuznih:

This browser does not support the video element.

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi  TikTok/ fashion_disease