Postoje te neke parfemske note koje nam instant podigunu raspoloženje i učine da se osećamo samopouzdanije, moćnije, lepše... gotovo kao da je celi svet naš! 

Parfemi su po svojoj prirodi nosioci percepcija i senzacija. Prema Feng šuiju, odabir odgovarajućih mirisnih nota, i način na koji ih primenjujemo, može privući prosperitet i ljubavi u naše živote.

Dopuštajući mirisima da nas vode i povezuju s našim ciljevima, stvaramo okruženje pogodno za privlačenje onoga za čim čeznemo u našim životima, bilo u smislu prosperiteta, ljubavi ili drugih važnih aspekata.

Kako odabrati savršen parfem po Feng šuiju?

Bitno je da znate da svaki parfem može biti vaš "kec u rukavu". Ukoliko vas je osvojila neka nota, te vas "nosi" i čini da imate više samopouzdanja, već ste odradili najbitnije. Sve ostalo je samo nadgradnja. 

Parfemi mogu uticati na obilje i ljubav
Pexels/ Karolina Grabowska 

U Feng šuiju se pominje zakon pet elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Preko datuma rođenja moguće je odrediti koji od ovih elemenata nas predstavlja, i na osnovu ovih podataka odabrati mirise koji su u skladu sa našim ličnim elementom. Takođe možemo birati parfeme u zavisnosti od godišnjeg doba. Na primer, tokom zime i jeseni, često se preferiraju topliji i začinjeniji mirisi.

Parfemi koji privlače ljubav prema Fenf šuiju

Po Feng Šuiju određene arome su povezane sa ljubavlju i romantikom, a mi vam izdvajamo ne samo mirisne note nego i neke od najpopularnijih parfema koji odgovaraju kategoriji.

Ruža

Miss Dior parfem sa ružom.
Print Screen/Dior 

Ruža je kraljica bašte i klasičan simbol romantične ljubavi. Aroma ruže izaziva topla, strastvena i romantična osećanja. Možete odabrati različite sorte ruža da biste izrazili različite nijanse ljubavi. Ružičasta ruža je vezana za romantičnu i nežnu ljubav, dok crvena ruža predstavlja strastveniju ljubav.

Božur

Amouage Dia Woman sa notom božura.
belodore 

U Feng šuiju, božur se smatra cvetom koji privlači ljubav. Njegova aroma je sveža i delikatna, što ga čini savršenim za privlačenje nežne i iskrene ljubavi.

Jasmin

Jasmin Rouge Tom Ford
fragrantica 

Jasmin je još jedan klasičan miris povezan sa romantičnom ljubavlju. Njegov miris je sladak i izvrstan, i izaziva osećaj romantike i senzualnosti.

Pačuli

jo malone london english pear & freesia
sephora 

Pačuli se smatra prirodnim afrodizijakom. Njegova zemljana, topla aroma može izazvati strast i privlačnost, što ga čini odličnom opcijom za negovanje ljubavi i intimnosti.

Ljubičica

Insolence Eau de Parfum
fragrantica 

Ljubičica ima aromu koja pruža senzualan i transformativan dodir. Poznato je da stimuliše kreativnost i strast, što može biti korisno u privlačenju ljubavi i partnera.

Ilang ilang

Pure Xs For Her
jasmin 

Ilang ilang je slatki, cvetni miris koji je usko povezan sa ljubavlju i ženstvenošću. Njegova mekoća i nežnost čine ga idealnim za podsticanje mekših, saosećajnijih aspekata ljubavi, kao i emocionalne veze u odnosima.

Parfemi koji privlače i ljubav i moć i novac

Određene note mogu privući mnogo toga, te u isto vreme deluju i na polje ljubavi i na moć i finansije. 

Bergamot

Bergamot se smatra esencijalnom aromom obilja. Miris je svež i citrusan, asociran na raskoš i uzdizanje duha. Ova aroma može pomoći u stvaranju pozitivne i uzbudljive atmosfere, koja je neophodna za privlačenje obilja.

Orhideja

Black Orchid je sjajan parfem za privlačenje moći
jasmin 

Orhideje su vekovima poštovane u različitim kulturama širom sveta, od drevne Kine i Japana do antičke Grčke. Njen nežni miris radi gotovo poput afrodizijaka i daje moć onima koji ga nose.

Cimet

Angels' Share
www.metropoliten.rs 

Cimet je topla, začinjena aroma koja se povezuje sa duhovnim i materijalnim obiljem, kao i pozitivnošću.

Mandarina

Guerlain Aqua Allegoria Mandarin Basilic
apothecary.rs 

Mandarina je živopisno voće i njena aroma je povezana sa obiljem i iskrom života. Jarko narandžasta boja donosi radost i vitalnost, što može pozitivno uticati na vaš pristup bogatstvu i prosperitetu.

Drvene arome

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum
www.metropoliten.rs 

Drvene arome povezuju se sa prosperitetom. Ove arome prenose osećaj stabilnosti i povezanosti sa zemljom, što može biti od pomoći u privlačenju obilja i materijalnog uspeha.

Važno je i kako ćete naneti parfem!

Izbor područja na koje ćete naneti parfem je važan aspekt za poboljšanje njegovog efekta. Primenom parfema na pulsirajuća područja koja su povezana sa pulsom i cirkulacijom krvi i, u smislu Feng Šuija, s elementom vatre, maksimizira se njegova sposobnost da interaguje sa temperaturom tela i efikasno oslobađa svoje aromatične note.

Neke od oblasti koje se najviše preporučuju su: zglobovi, vrat, ključna kost, grudni koš, ušne školjke i nabori ekstremiteta.

Bitno je gde nanosite parfem.
Shutterstock 

Ako želite da parfemu date magičniji dodir, možete ga primeniti s namerom na umu.Fokusiranje na svoje ciljeve, želje ili raspoloženja prilikom nanošenja parfema može vam pomoći da povežete miris s tim specifičnim ciljevima i stvorite smislenije iskustvo.

Bonus video:

MIRISI ZAROBLJAVAJU ENERGIJU, ONI SU ASOCIJACIJA NA SEĆANJA! Jovanov dublje o značaju parfema: To je energetski otisak čoveka  Kurir televizija