Zara parfeme kupujem već dugo. Većina Zarinih parfema su duplikati, odnosno kopije poznatih skupih parfema, ali ima i nekoliko jedinstvenih mirisa brenda. Da se razumemo, nisu svi dobri i ne možete očekivati trajnost kao kod skupih dizajnerskih parfema, ali ako kao ja volite imati drugačiji miris svaki dan, jedan za torbu, jedan za fioku na poslu ili jednostavno imate fetiš na što više bočica, možda Zara parfemi nisu loša opcija za vas.

Većina traje četiri do pet sati, a onda je potreban popravak. Izdvojila sam dva koja su drugi primetili na meni i za koja dobijam najviše komplimenata, a na zvaničnoj veb stranici i u prodavnicama često su i rasprodati.

Golden Decade - parfem inspirisan YSL Libre

Influenseri i TikTokeri nisu saglasni da li je ovo duplikat popularnog YSL Libre ili Intense verzije, ali svakako je jak, moćan, intenzivan, dugo se oseća na koži i ostavlja iza sebe mirisni trag.

Na Zarinoj stranici ga opisuju kao toplu i elegantnu parfemsku vodu za ženu koja želi preneti osećaj slobode. Sam opis je sličan priči svetski poznatog i omiljenog YSL Librea. Sadrži note jasmina, cveta narandže, mandarine i slatkog lavande. Na prvi miris može vam delovati prejako i teško, ali ovo je jedan miris koji se lepo stopi s kožom i postane pravi ženstveni zavodljivi miris.

Red Temptation Summer - YSL Mon Paris

Iako nisam probala originalni Red Temptation koji je Zarin najpopularniji parfem jer je duplikat slavnog Baccarat Rouge 540 parfema, Red Temptation Summer (postoji i Winter verzija) brzo se nametnuo kao moj omiljeni letnji parfem. Iako TikTokeri nisu otkrili da li je reč o još jednom duplikatu mirisa, mene neodoljivo podseća na još jedan YSL hit, moj omiljeni slatkasti Mon Paris jer oba imaju malinu i božur kao glavne note. Pravi su letnji voćno-cvetni koktel. 

Red Temptation Summer sadrži note sočnih plodova maline, litchi-ja, suptilne note pralina i mošusa. Ovaj parfem je odličan izbor za leto, veoma je sladak i privlačan i odlična dnevna varijanta za vruće letnje dane, a ja ga nosim skoro svaki dan. Miris je - za pojesti! Oba parfema dolaze u pakovanju od 80 ml i 30 ml, a verujem da nećete biti razočarani njihovim mirisom i trajanjem. Odnos cene i kvaliteta je više nego korektan, samo je pitanje da li tražite hrabar ženstveni miris ili slatki letnji voćni koktel...

 Izvor: Recenziraj.hr