Od početka godine pojavilo se nebrojeno novih nail trendova, ali se čini da nekako najveću pažnju privlače oni najjednostavniji i najelegantniji. Takav tip manikira veoma često nosi niko drugi do Dženifer Lopez.

Ona je nekoliko puta oduševila pratioce različitim stilovima, ali jedno im je uvek bilo zajedničko - izgledali su skupo i činili ruke elegantnijim i mlađim.

Za njene nokte zadužen je niko drugi do slavni Tom Bačik, a njih dvoje ponovo su došli do nijanse koja je gotovo preko noći postala viralna, od kako ju je Džej Lo ponela nedavno na promociji svog novog brenda alkohola. 

U pitanju je takozvani lipgloss manikir koji, kako mu ime i kaže odlikuje visok sjaj, dok je bazna boja na nude strani. Gotovo kao vaš omiljeni sjaj za usne, ali na noktima.

Šta su lipgloss nokti?

U pitanju je zapravo još jedna decentna manikura koja izgleda izuzetno efektno. Iako je jednostavna, nije ni d od dosadne. Zapravo je zanimljiv osvrt na klasične nude nokte. Završetak ovog manikira je sjajan, odnosno glossy, ali bez šljokica ili hrom praha.

Upravo zato je ekstremno nosiva i jako dobro izgleda na kratkim, ali i dugim noktima. Lako ju je uklopiti u svaki stil, a baš kao što sjaj za usne samo dodatno naglašava prirodne usne, tako i ovaj manikir naglašava nokte i izdužuje prste. Ono što ovu manikuru izdvaja od obične nude ili prozirne je suptilna ružičasta nijansa.

Kako dobiti lipgloss nokte?

Poenta ovog trenda je naglasiti prirodne nokte. Upravo zbog toga je priprema najvažnija. Nokti treba da budu negovani, sređeni, baš kao i kutikule. Tek kada to sve sredite, bacite se na lakiranje.

Prvi korak tog nail art dela je odabir pravog laka za nokte. Bitno je da izaberete ružičasti lak, ali onaj koji je prirodne nijanse i pomalo proziran. Upravo to će osigurati da vaši nokti izgledaju prirodno. Na kraju sve završite sjajnim nadlakom koji će noktima dati taj lipgloss sjaj i ukoliko je potrebno nanesite još jedan sloj.

Lepota ovakvog manikira leži u tome što ga mogu nositi baš svi. Bez obzira na vaš stil, lipgloss nokti savršeno će se uklopiti. 

Bonus video:

puder nokti Instagram/mirandas_nailcreations

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!