Bivši supermodel Sindi Kraford otkria je za Vogue svoje beauty tajne kako uspeva da ostane fit i zdrava.

1. Planinarenje, kardio, čučnjevi: Raznovrsne fizičke aktivnosti

„Stvarno mi se dopada ideja o jogi i džogiranju, ali tradicionalne tehnike bolje rade za mene, poput onih koje mi predlaže moj lični trener Radu. Trenutno kod kuće imam novog trenera sa kojim radim tri puta nedeljno i koji me tera da radim sklekove, čučnjeve, vežbe sa tegovima i korake. Nakon dva porođaja i nedavno pre moje turneje knjige, pokušala sam malo da se smirim, ali sada pojačavam intenzitet kardio i HIIT (treningom visokog intenziteta). Takođe idem na planinarenja po brdima i volim da vozim bicikl vikendom.”

2. Negujem kosu preko noći i dok vežbam

„Ljubitelj sam 2u1 načina negovanja jer je za dobre rezultate potrebno vreme, a vreme je od suštinskog značaja. Takođe pokušavam da uključim beauty rituale za vreme treninga. Na primer, ako znam da ću prati kosu odmah posle vežbanja, nanosim tretman masku na krajeve. Masni rep nikada nikome nije škodio. Pored toga, otkrila sam da ukoliko spavam sa maskom, kosa mi bude dosta mekša. Tajna je da ne koristim gumice za kosu već, umesto toga, koristim veliku šnalu."

3. Opuštam se uz meditaciju i u sauni

„Nedavno smo, kao porodica, uveli meditiranje kod kuće. Ne radim to redovno, ali je bilo veoma zanimljivo saznati o prednostima toga na moje stanje uma, sa neuronaučne tačke gledišta. To je kao novi alat koji imam na raspolaganju da me opusti kad god mi zatreba. Ali moj omiljeni ritual opuštanja je moja infracrvena sauna: 30 minuta uz dobru knjigu i ja sam kao nova žena."

4. Zaštita od sunca u svakom trenutku

„Koristim svoju Meaningful Beauty liniju od svoje 30. godine, koju stalno poboljšava dr. Jean-Louis Sebagh. Takođe sam obožavalac mikrodermoabrazije holivudske kozmetičarke Cristine Radu koju radim svake četiri nedelje. Za mene je zaštita od sunca neophodna. Pošto imam kožu koja je prilično otporna na sunce i lako dobija preplanulu boju, uhvatim se za prvi SPF koji vidim. Na plaži, s druge strane, šešir i suncobrani su obavezni."

5. Započinjem dan smutijem koji je prepun vitamina

„Pre nego što krenem u dan, uvek popijem domaći smuti sa spanaćem, bademovim mlekom, pola banane, proteinskim prahom, sirovim kakaom i svežom nanom.“