Dženifer Lopez je jedna od onih zvezda koja, iako je zagazila u šestu deceniju života, može da se pohvali izgledom na kom joj zavide i daleko mlađe.

Kako izgleda tako mladoliko? Andrea Suarez, američka dermatološkinja poznata i pod imenom Dr. Drej, objavila je na internetu video pod naslovom Zašto Džej.Lo ne stari, u kojem objašnjava tajne lepote zbog kojih zvezda izgleda bolje nego ikada.

Ne koristi botoks

Sama Džej.Lo je 2020. istakla da ne ide na estetske zahvate.

Nikada nisam bila na botoksu. Više volim prirodni pristup nezi kože, ali želim da su moji proizvodi kvalitetni i da deluju“, priznala je.

Dermatološkinja potvrđuje da ovi zahvati nisu jedine stvari koje daju savršenu kožu ili pomažu da se preokrenu znakovi starenja.

Džej Lo ne koristi botoks.
Shutterstock 

„Postoje mnogi drugi faktori koji utiču na starenje kože. Mislim da su mnogi pod utiskom da su botoks, fileri i kozmetički zahvati zapravo razlog zašto neko izgleda tako dobro. Ali tu je više od toga“, dodaje.

Prevencija od UV zračenja je ključna

Stručnjakinja za negu kože kaže da mnogi faktori s kojima se susrećemo tokom života mogu dovesti do stvaranja bora na koži. Jedan od faktora koji pridonosi starenju je izlaganje UV zračenju sunca, protiv kojeg je Lopezova preduzela mere opreza još od svoje mladosti.

Prevencija od UV zračenja je ključna za Džej Lo.
Instagram 

„Glavni faktor su UV zraci sunca, a Džej.Lo od svoje 22. godine stvarno marljivo koristi kreme za sunčanje, ističe Suarez.

Zdrava ishrana je važna

Džej Lo ističe da je zdrava ishrana važna.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Još jedna važna stvar koju dermatolozi ističu kada je reč o izgledu kože je ishrana. Stručnjakinja je objasnila kako ne poznaje tačno prehrambene navike poznate pevačice i dodaje da se ne moramo pridržavati istih, čak i da znamo šta Džej Lo jede.

„Svačije potrebe su jedinstvene i nije nužno korisno slediti navike slavne osobe“, ističe.

Dermatološkinja je objasnila kako postoje neke stvari koje su dobre za zdravlje kože, što uključuje zdrave masnoće, unos dovoljne količine proteina, vitamina i minerala za izgradnju dobrog zdravog kolagena.

Nega lica Dženifer Lopez.
Instagram 

„Ako imate izbalansiranu ishranu, vaš organizam dobija potrebne nutritivne vrednosti, ali ako živite na fast food hrani bogatoj šećerom, to vam neće omogućiti zdravu kožu“, objašnjava stručnjakinja i napominje da nikakva količina botoksa ili filera to neće promeniti.

Fizička aktivnost

Vežbanje je takođe ključno za zdravlje kože. Zasluge koje pripisuju aktivnosti za svežu i zdravu kožu je to da vežbanje poboljšava cirkulaciju i smanjuje upale u telu.

Lopezova je poznata po svojim rigoroznim vežbama i plesu, prenosi Bright Side.

Fizička aktivnost je ključno za zdravlje kože.
VAEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Genetika je izvan naše kontrole, ali igra glavnu ulogu

Suarezova dodaje kako postoji još jedan faktor koji igra veliku ulogu u izgledu kože, ali nad kojim nemamo nikakvu kontrolu – a to je genetika. To uključuje tzv. debljinu kože, stanje kože – poput recimo ekcema i ten.

„Genetika definitivno igra ulogu u tome koliko brzo će koža i celo telo ostariti“,ističe dermatološkinja.

Postoji mnogo stvari u okruženju koje pridonose starenju kože. „U koži imamo različite enzime koji pomažu u borbi protiv tih slobodnih radikala. Geni nekih pojedinaca su možda bolji“, dodaje.

Genetika je izvan naše kontrole, ali igra glavnu ulogu.
Shutterstock