I dok su najčešća mesta na koja stavljamo parfem vrat ili ručni zglob, jer su to mesta gdje puls dodatno greje miris i pojačava njegov učinak, naučnici su utvrdili da postoji jedno mesto na telo koje duže zadržava željeni parfem, a pri tome i jače zavodi.

Naime, prema rečima stručnjaka mesto na koje trebamo naneti parfem za maksimalno dugu postojanost je pupak. Samo jedna kapljica parfema u pupak savršeno će rasporediti miris po čitavom telu i održati njegovu dugotrajnost.

Ovaj tri za dugotrajnost i senzualnost pri nošenju parfema koristile i Elizabet Tejlor i Merilin Monro, a generalno govoreći, postoji još nekoliko korisnih saveta kako da vaš miris na telu opstane celi dan.

parfem treba nanositi na pupak
Shutterstock 

Kako da se miris oseća ceo dan?

Za početak, važno je da parfem nanesete direktno na kožu. Miris je najbolje stavljati iza uha, na zglobove, u unutrašnjem delu lakta i iza kolena. Mnogi od nas nanose parfem na jedan zglob pa protrljaju s drugim kako bi se miris preneo na drugu ruku. To treba izbegavati. Naime, tako nastaje trenje koje podstiče stvaranje toplote, a to znači da će parfem brže ispariti s površine kože.

Parfem treba nanositi na mesta na kojima će se tjlesna topota lagano ispuštati parfem dok ne ispari. To su i mesta na kojima možete osetiti puls, poput vrata, odnosno iza uha, zglobovi, unutrašnji delovi lakta i iza kolena, ali i u predelu pupka i na prednju stranu šaka.

A u nastavku otkrijte Zara parfeme koji mirišu nalik luksuznim kao što su Chanel, Dior, Tom Ford...

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi TikTok/ fashion_disease