Bez obzira imate li jedan prepoznatljiv miris ili kompletnu kolekciju, sigurno ne želite da parfem ispari za nekoliko minuta. Čak i ako kod sebe uvek imate omiljenu bočicu parfema, postoji nešto čarobno u ugodnom mirisu od svitanja do zalaska sunca bez dodatnog prskanja.

Ako tražite brzu, laganu rutinu koju možete slediti kako bi dugo ugodno mirisali, a bez ponovnog nanošenja, isprobajte ova tri saveta...

1. Hidratizacija

Parfem se lepi za hidratizovanu kožu. Kao što je slavna šminkerja Rouzi Džonston objasnila, hidrirana koža stvarno će zadržati miris duže. Zato se neki ljubitelji lepote kunu u raspršivanje parfema nakon tuširanja jer će se njegove note lakše zalipiti na glatku, blago vlažnu kožu.

Naravno, poželećete se i namazati losionom za telo kako biste zadržali svu tu vlagu, inače će sva voda ispariti i ostaviti vas suvima, a miris neće ostaviti gotovo nikakav trag. To ne znači da se uvek morate istuširati pre prskanja.

da bi parfem duže trajao bitno je da obratite pažnju na hidratizaciju
Unsplash/ Tron Le 

- Ulje za telo, losion ili balzam za hidrataciju takođe će pomoći da miris duže ostane - kaže Ket Čen, osnivačica kozmetičkog brenda. Jednostavno nanesite proizvod na pulsne tačke i parfem bi se trebao lako uhvatiti za ta područja.

2. Ulja

Ako ste se nekada zapitali zašto mnoge marke uz parfeme nude i parfemska ulja to je zato jer nanošenje mirisnog ulja za telo ispod parfema može poboljšati miris i održati kožu hidriranom, što je dobitna kombinacija za dugotrajan miris. Možete primeniti isti duo - ulja i mirisa - kako biste doista maksimizirali te note ili odabrati zasebne proizvode s aromama koji se međusobno nadopunjuju za složenije iskustvo mirisa.

- Kada se različite mirisne note spoje, tada imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih nota. To definitivno pomaže da miris traje - kaže Čen.

3. Prskanje odeće

Možda biste trebali poprskati svoj džemper.

- Miris će se duže zadržati na tkanini nego na koži - ističe Rouzi Džonston, budući da miris može nestati sa znojem i prirodnim uljima tokom dana. Prskanje odeće može osigurati da jepo mirišete celi dan, osim toga, osetićete i dašak svaki put kad se uvučete u kaput ili se odlučite za podnevno rastezanje, piše MBG.

poprskajte svoju odeću kako bi se parfem duže osećao
lena-sergienko-wV0OrCO90eI-unsplash.jpg