Ako ste jedna od onih osoba koja obožava dugotrajne parfeme, ali ga već nakon nekog vremena ne osećate na koži jer vam miris brzo izlapi s tela, nastavite da skrolujete.

Čuveni savet Coco Chanel da parfem stavite na ono mesto gde želite da budete ljubljeni možda i ima smisla. Dakle, nikako ne na odeću.

Nakon što ustanovite kako da pravilno nanesete parfem, zaboravićete na "ljubomoru" prema onim ljudima čiji se parfem uvek intenzivno oseti. Sada dugotrajnost parfema na svojoj koži možete postići i vi uz pomoć 4 saveta koje je lako primeniti.

Nanesite parfem odmah nakon tuširanja

Koža je nakon tuširanja spremna da zadrži mirise. Pore se otvaraju, tako da je idealan trenutak za nanošenje parfema. Ne nanosite parfem dok vam je koža još mokra jer će brzo da nestane kada se osušite.

Otkrijte trikove kako da vam parfem traje ceo dan na koži.
Unsplash/ Joanna Klups 

Na koja mesta treba da nanositi parfem?

Za još duže trajanje, raspršite miris na pulsne tačke. Ova područja uključuju zglobove, potiljak, pozadinu kolena, iza uha i unutar laktova. Na ovim tačkama je koža najtanja te su vene najbliže njenoj površini. U pitanju su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi po celom telu što će učiniti da potraje ceo dan. Takođe, zaboravite na trljanje zgloba o zglob na koje ste naneli parfem već pustite da se čestice same ravnomerno upiju u kožu.

Parfem u kosi

Pored pulsnih tačaka koja su najbolja za nanošenje parfema, važan faktor produženog efekta parfema može biti i kosa. Najčešća greška koju pravimo jeste direktno nanošenje parfema na kosu. Ova praksa nije preporučljiva s obzirom na to da parfemi, kao i toaletne vode, sadrže alkohol koji može da isuši kosu. Najbolji način jeste naneti parfem na četku, a zatim njome iščešljati kosu.

Za dodatan efekat, ovaj postupak možemo primeniti na mokroj kosi jer će prilikom sušenja toplota pospešiti da kosa zadrži divan miris parfema koji duže traje, tokom čitavog dana.

4 saveta za dugotrajniji efekat parfema na koži.
Instagram 

Nije svejedno gde čuvate svoj parfem

Ukoliko želite da vaš omiljeni parfem zadrži svoj prvobitni intenzitet mirisa, nemojte ga čuvati na toplim i vlažnim mestima. Toplota, svetlost i vlaga smanjiće kvalitet parfema, a potencijalno mogu uticati i na promenu mirisnih nota. Umesto toga, parfem držite u suvim prostorijama gde je temeperatura stabilna, što dalje od jakih izvora svetlosti.