Način na koji se oblačite može otkriti mnogo o vašoj ličnosti, kao i šminka i frizura. Međutim, dok se moćno odelo i crvene usne mogu uočiti iz daljine, parfem i miris uopšte je mnogo suptilniji, mnogo intimniji način da otkrijete osobu kakva jeste - ili želite da budete.

Dakle, pogledajte kako možete pronaći svoj prepoznatljivi miris

Drugima je vaš prepoznatljiv miris podsvesni način na koji će vas pamtiti i kako će vas doživljavati. Za vas to može biti snažan faktor u određivanju kakav ćete dan imati i kako ćete biti raspoloženi.

Kako pronaći autentičan parfem za sebe?
lena-sergienko-wV0OrCO90eI-unsplash.jpg 

Izbor prepoznatljivog mirisa može potrajati, posebno sa hiljadama opcija na tržištu. Dakle, ako više volite da imate jedan ili dva prepoznatljiva mirisa kojima ćete se vraćati iznova i iznova, umesto da igrate mirisni rulet svaki drugi dan i ne znate kako da izaberete savršen parfem za sebe, ovaj vodič za odabir mirisa će vam sigurno pomoći.

Koji je najbolji način da pronađete svoj prepoznatljivi miris?

1. Počnite sa porodicama mirisa.

Razumevanje porodica mirisa je kao razumevanje žanrova u muzici. Definitivno želite da znate razliku između hip-hopa i repa kada slušate nešto — takođe je lepo znati šta je cvetno, sveže, drvenasto, itd.

Neki parfemi se uklapaju u više od jedne porodice mirisa, ali saznanje kojim notama težite može brzo suziti vašu potragu za prepoznatljivim parfemom. Cvetni mirisi su obično ženstveniji i zreliji, začinski su topliji i spari, drveni mirisi su često zemljani i zreliji, a sveži parfemi su često citrusni i svetliji.

2. Razmotrite trendove, ali nastavite sa oprezom.

Palo santo je imao veliki trenutak pre nekoliko godina, a zeleni čaj počinje da ulazi u neke trenutno popularne mirise. Kao i kod mode, trendovi dolaze i odlaze, pa razmislite o tome kada kupujete mirise. Trendovi su koristan pokazatelj onoga što se dešava, ali kao i u bilo čemu drugom, naučite da verujete svojim instinktima.

Miris po kom će vas svi znati nije teško pronaći prateći ovih 5 koraka.
Shutterstock 

Ovo važi i za kultne klasike. Iako smo svi voleli Dolce & Gabbana Light Blue i svi na TikTok-u su ludi za Bacarrat Rouge 540, ne dozvolite da vas trenutni hype ponese. Iako su ovi isprobani i pravi mirisi izdržali test vremena i nastaviće da vladaju, još uvek postoji mnogo opcija za otkrivanje.

3. Provedite vreme uz miris.

Parfemi na svima mirišu drugačije, zahvaljujući našoj jedinstvenoj hemiji kože, tako da ono što parfem miriše na uzorku ne mora da znači da će tako mirisati i na vašoj koži. Pre nego što kupite parfem u punoj veličini, koristite mali tester ili putne veličine i nosite miris nedelju ili dve, jer se naša hemija može menjati iz dana u dan. Dozvolite sebi da živite sa novim mirisom neko vreme pre nego što donesete odluku da ga kupite.

Parfem je intimniji način da otkrijete osobu.
lindsey-savage-p4vru5GkP6s-unsplash.jpg 

4. Razmislite o tome kako želite da se osećate sa svojim prepoznatljivim mirisom.

Da li želite da izgledate veselo? Želite da se osećate seksi? Razmislite o ovome dok naizmenično njušite između mirisa kože i božura i pre nego što se odlučite za jedan. Kada prskate miris, trebalo bi da osetite ne samo da je ovaj miris ono što jeste, već i ono što želite da budete.

5. Uzmite u obzir koliko dugo želite da miris traje.

Kada pretražujete šoping centre i naiđete na parfeme, toaletne vode i još mnogo toga, važno je da znate razliku pre nego što odete na kasu. Ovi nazivi aludiraju na koncentraciju mirisa, koja ide ruku pod ruku sa njegovom dugotrajnošću i maloprodajnom cenom.