Leto prolazi, a ljudi se svakim danom u sve većem broju vraćaju u svoje rutine, na posao i u velike gradove. Prošao je vrhunac sezone, a sa odlaskom leta menjamo kako modne komade u ormanima, tako i parfeme na kozmetičkoj polici. Nakon svežih, citrusnih mirisa koji su tako karakteristični za letnje mesece, na red su došli senzualniji, aromatičniji i dugotrajniji mirisi.

Kao i uvek, tokom hladnije sezone vraćamo se mošusnim, drvenastim i puderastim mirisima koji se dugo zadržavaju na koži i hipnotizuju svojim začinskim aromama, a neki od stotina parfema koji se mogu kupiti na tržištu kreirani su upravo da svojim sastavom uvedu u jesen.

Ukoliko ste u potrazi za novim mirisom za mesece koji su pred nama, mi smo odabrali pet kojih su prava esencija jeseni.

Yves Saint Laurent Libre

Libre na francuskom znači sloboda, koja je prisutna u svim elementima ovog senzualnog parfema. Namenjen je snažnim ženama koje na prvom mestu cene slobodu. Miris se otvara mirisnim notama drveta gorke narandže zajedno sa akordima lavande, ulja mandarine i crne ribizle. U srcu se pojavljuju i note lavande, uz jasmin. Baza sadrži tople note vanile, mošusa, ambera i kedra.

Yves Saint Laurent Libre parfem za jesen 2022.
lena-sergienko-wV0OrCO90eI-unsplash.jpg 

Elizabeth Arden Red Door

Toaletna voda Elizabeth Arden Red Door kombinuje skupo, romantično cveće i senzualna sandalovina. Uvod mirisa otvara se pulsirajućim mirisom frezije, đurđevka i divlje ljubičice. U srcu ćete pronaći očaravajući buket crvenih ruža, marokanskog cveta narandže, jasmina i prefinjenog ylang-ylanga. Kombinacija sandalovine sa medom i hrastovom mahovinom daje ovoj mirisnoj kompoziciji senzualnost.

Chloe Nomade Absolu de Parfum

Gde god da krenete, Chloe Nomade Absolu de Parfum za žene će svojim delikatnim mirisom pokazati vašu žensku snagu i nezavisnost – intenzivnije nego ikada ranije. Dragocena biljka davana doneće vam vedar i topli talas senzualnosti u prvim notama mirisa. Slatki miris sočne mirabele razvija se ubrzo nakon baršunastog uvoda.

Jean Paul Gaultier La Belle

Parfemska voda Jean Paul Gaultier La Belle ima miris koji izaziva zavisnost. Miris se otvara sočnim voćnim notama zelene kruške. Mirisnu simfoniju dalje razvija jedinstveni bergamot koji će vas primiti u svoje ugodno, osvežavajuće naručje. Osnovu parfemske vode čine slatke note vanile koje daju punoću i dubinu celokupnoj mirisnoj kompoziciji.

Nina Ricci Nina Rouge

Nina Ricci Nina Rouge toaletna voda će vas odvesti u radionicu poslastičara, gde sve miriše na karamel. Prepustite se zavodljivom "zabranjenom voću". U početnim notama mirisa Nina Rouge pojavljuje se malina u paru sa svežinom limuna. U tu sočnu igru potom stupaju zamamne note ljupke gardenije pomešane sa cvetom đumbira. Osnova ove gurmanske toaletne vode su mirisni akordi tople vanile i slatke, hrskave karamele.