Koliko puta vam se dogodilo da naprskate vaš omiljeni parem, a da njegov miris izbledi već posle nekoliko sati. Mnogi ovaj problem rešavaju tako što sa sobom nose bočicu te se s vremena na vreme "osveže", međutim, ovako nešto nije uvek najbolje rešenje, pogotovo u onim danima kada sa sobom vučete milion stvari i najmanje što vam treba je još i bočica parfema i rizik da se polomi ili prospe.

Pa šta onda raditi?

Zapravo, postoji sjajno rešenje koje je usput i brzo i lako, i garantovano će produžiti postojanost parfema na koži. U pitanju je trik sa vazelinom kojim ćete premazati kožu u tankom sloju na pulsnim tačkama na telu, a potom ćete naneti omiljeni miris. 

TRIKOVI DA PARFEM DUŽE TRAJE NA KOŽI tiktok/rainamonet_

Vazelin se često koristi kao osnova za miris jer je bogat lipidima zbog čega deluje kao lepak, zadržavajući miris na koži što je duže moguće.

Vazelin će uspešno pospešiti trajanje parfema.
Shutterstock 

Pored vazelina možete korisititi i druge stvari – nanošenje vašeg omiljenog losiona ili kreme za telo će postići isti cilj. Stručnjaci  preporučuju da potražite one koji sadrže avokadovo ili maslinovo ulje, dva botanička ekstrakta bogata lipidima. 

Parfem će duže trajati ako namažete vazelin na kožu.
Shutterstock 

Takođe, dermatolozi daju još jedan savet kako da vam miris što duže traje - uvek birajte parfem, a ne toaletnu vodu. Toaletne vode sadrže između 8 i 10 odsto parfema i traju par sati, dok "eau du parfum" ima između 10 i 20 procenata parfema te može trajati minimalno četiri sata.

Uvek se savetuje da birate parfem a ne toaletnu vodu.
Shutterstock 

Pošto je parfemska voda koncentrisanija i na bazi ulja, duže će trajati na koži u odnosu na toaletnu vodu u kojoj se ulja obično razblažuju vodom ili alkoholom. Dakle – ulja su najbolji prijatelj vašeg mirisa.

Inače, postoji još jedan trik kojim ćete se spasiti toga da sa sobom večito vučete glomazne flašice sa parfemom. Takođe, jedino su vam potrebni manja metalna kutija, vazelin i omiljeni miris, a kako da dobijete "prenosivi parfem u tvrdom obliku", pogledajte u videu na kraju teksta:

NE MORATE VIŠE DA NOSITE GLOMAZNE BOČICE PARFEMA: Uz ovaj trik em će stati u svaku torbicu, em će mirisati duplo duže Tiktok/aliayla_