Volite parfeme koji mirišu tako da biste ih najradije pojeli? To znači da volite mirise u čijim se bočicama kriju note vaših omiljenih poslastica: vanile, badema, meda, čokolade, karamele...

Stručnjaci kažu da se dopamin luči još jače kada su evokativni mirisi sastavljeni od gurmanskih nota, što izaziva bujicu pozitivnih emocija. S druge strane, dok leto zahteva svežije mirise sa više citrusa, druga polovina godine zahteva više topline i slatkoće, pa je sada idealno vreme za ove neodoljive mirisne note.

U nastavku otkrijte 5 najboljih gurmanskih parfema za jesen 2022!

1. Byredo Vanille Antique Extrait de Parfum

Byredo Vanille Antique je sve samo ne klasičan parfem od vanile. Baza od mahuna vanile sa Madagaskara daje sladak i kompleksan podton, dok gornje i srednje note od šljive, mošusa, kašmirskog drveta i frezije daju teksturu i nešto nepoznato što ne biste povezali sa mirisom vanile. Sve ovo stvara sjajan parfen pun karaktera.

Byredo Vanille Antique je sve samo ne klasičan parfem od vanile.
byredo 

2. Vilhelm Parfumerie Poets of Berlin Eau de Parfum

Ovaj raskošan miris stvoren je kao oda Davidu Bowie-u i gradu Berlinu. Zadivljujući, veličanstven i maštovit miris koji budi osećaj kreativnosti i prozračnosti. U pitanju je šarmantan spoj borovnice, limuna i zelenog divljeg irisa, na bogatoj bazi vanile, sandalovine i vetivera.

Ovaj raskošan miris stvoren je kao oda Davidu Bowie-u i gradu Berlinu.
FLORENT LEROY/FLORENT LEROY, Vilhelm Parfumerie 

3. Diptyque Philosykos Eau de Toilette

Ovo je suptilan, prefinjen i zreo gurmanski miris. Philosykos je razvijen kao oda smokvi: zelena svežina lišća, mlečni ukus smokava i zemljanost kore. Note lišća smokve, soka drveta i drveta i crnog bibera stvaraju harmoničan, svež miris. Suptilna slatkoća kokosove note savršeno se nadovezuju i vode vas u magične pejzaže grčkih ostrva.

Philosykos je razvijen kao oda smokvi: zelena svežina lišća, mlečni ukus smokava i zemljanost kore.
Diptyque 

4. Kilian Angels' Share Eau de Parfum

Kilian Angels' Share inspirisan je konjakom. U pitanju je dekadentna, sofisticirana kombinacija čija čak i flašica podseća na onu od konjaka. Počinje snažno sa notama ulja ovog pića, te apsolutne esencije hrasta, cimeta i zrna tonke koje se postepeno razvijaju i ostavljaju vam najukusniju aromu sandalovine, pralina i vanile.

Kilian Angels' Share inspirisan je konjakom.
Killian 

5. Dolce & Gabbanna The Only One Eau de Parfum

The Only One dočarava suštinu sofisticirane i hipnotišuće ženstvenosti.  Kao i žena koju predstavlja, miris je zamršena igra suprotnosti: ljubičica ga otvara u kombinaciji sa suptilnim dodirima bergamota, u srcu su zavodljive note kafe pomešane sa šarmantnim irisom. Konačno, topla vanila i pačuli daju slatku, toplu i začinjenu bazu, obavijajući sva čula.

The Only One dočarava suštinu sofisticirane i hipnotišuće ženstvenosti.
dolce & gabbana