"Elegancija nije moguća bez parfema. To je nevidljiv, nezaboravan i ultimativni modni dodatak", rekla je Coco Chanel, prva dizajnerka koja je lansirala miris pod svojim imenom.

Slavne trendseterke nas redovno oduševljavaju svojim modnim kombinacijama, a njihov ukus nije ništa manje istančan kad se radi i o mirisu koji ostavljaju za sobom, jer to je ponekad i puno moćnije od samog outfita. Christian Dior rekao je da su ''parfemi završni 'touch' ženinog stila'', a koji su to parfemi koje nose slavne stylish žene - Rouzi, Điđi, Bela, Selena, Kaja, Hejli i Zendaja?

Byredo gypsy water je omiljeni parfem Rouzi Hantington.
screenshoot/net-a-porter.com 

Rouzi Hantington ne skriva svoju opsesiju Byredo parfemima, a omiljeni joj je Gypsy Water, uniseks miris kojeg odlikuju drvenaste note. Bazu čine sandalovina, vanilija i ambra, srednje note borove iglice i tamjan, a gornje note limun, bergamot, papar i smreka.

Ipak, to nije jedini parfem koji koristi – jer onaj koji joj budi najdraže uspomene je Jo Malone Lime Basil&Mandarin koji je podsećaju na njenu mamu i baku. Taj citrusni uniseks parfem sadrži arome limete, mandarine, bergamota, bosiljka, timijana, jorgovana i irisa te pačulija.

Jo Malone Lime Basil&Mandarin parfem.
jo malone 

Drvenaste i citrusne note voli i Điđi Hadid koja se uvek vraća parfemu Acqua di Gioia. Njegove gornje note čine limun iz Amalfija i menta, srednje jasmin, božur i crveni papar, a bazu cedrovina, smeđi šećer i smola labdanum.

S druge strane, njena sestra Bela Hadid zaštitno je lice Versace mirisa Dylan Blue, voćno-cvetnog parfema s notama zelene jabuke, crnog ribizla, breskve, šipka, jasmina, ali i mošusa i pačulija.

Voćne i cvetne arome nosi i Zendaja, zaštitno lice parfema Lancome Idole. Kruška i bergamot kao gornje note, ruže i jasmin čine srce, a mošus i vanila bazu ovog parfema koji voli mlada modna ikona.

Model i ćerka slavnog supermodela Sindi Kraford, Kaja Gerber, čiji stil obožavamo, uvek miriše sveže – na parfem Marca Jacobsa Daisy Love koji otvaraju voćne note kupinastog duda, u srži je delikatni miris ivančica, senzualne note drva i mošusa čine bazu. Kajina ljubav prema parfemima iz ove linije traje već dugo - slavna je manekenka rekla da je prvi parfem koji je ikad posedovala bio upravo Daisy.

kaja Gerber koristi Marc Jacobs daisy love parfem.
Marc Jacobs via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Mirise s potpisom Marca Jacobsa voli i Selena Gomez koja nosi Daisy Eau So Fresh, koji povezuje malinu, grejp i zelene tonove, cvjetno srce čine jasmin, divlja ruža, ljubičica i liči, a bazu mošus, cedar i šljiva.

Poznata manekenka Hejli Biber takođe voli note ličija i jasmina, u parfemu koji opisuje senzualnu i zavodljivu Parižanku, Ex Nihilo Fleur Narcotique. Gornje note su bergamot, liči i breskva, u srcu su jasmin, cvet narandže i božur, dok bazu čine drvenaste note, mahovina i mošus.

No ovaj niche parfem nije jedini koji Hejli koristi, te je otkrila da joj je među favoritima i jedan iz celebrity linije parfema – R.E.M. Ariane Grande, orijentalno-slatki miris koji sadrži arome karamele, soli, smokve, dunje, lavande, cvijeta kruške, tonke i sandalovine te mošusa.