Bez obzira na to da li radite manikir sami ili u salonu, ponekad se čini kao da boja na noktima odmah nakon sušenja puca, ali to ipak možete sprečiti.

Stručnjaci kažu da postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će omogućiti da manikira potraje, a pritom ne morate koristiti skupe proizvode niti morate posetiti profesionalni salon. Umesto toga, samo treba da pazite da su vam nokti potpuno suvi.

Džulija Kandalec koju mnogi slavni angažiraju za manikir, predlaže da isprobate manikir bez vode.

- Vaši nokti su poput sunđera, upijaju vodu i postaju porozni i to sprečava da manikir potraje- objašnjava Kandalec, osnivačica i kreativna direktorka poznatog Paintboxa u Njujorku.

Nokti mogu da se rade bez vode.
Shutterstock 

Ako nokte pre rađenja u salonu navlažite u kupkama ili preparatima, možda neće biti potpuno suvi kada stignete na tretman.

- Nokat se skuplja dok se suši, a lak puca jer se neće skupljati zajedno s njim - kaže umetnica za nokte čiji su klijenti Selena Gomez i Maraja Keri.

Kandalec preporučuje da isprobate ruski manikir jer ne koriste ulja, omekšivače za kutikule ili vodu, što čini da lak duže traje.

Rejčel Apfel Gles osnovala je salon Glosslab koji posećuju Nil Patrik Haris i Dženifer Garner. Slaže se da je manikir bez vode prava stvar, bilo da koristite obični lak ili gel.

- Voda uzrokuje širenje noktatne ploče, što uzrokuje da se lak kruni nakon što se nokat osuši i poprimi svoju prirodnu strukturu - ističe Gles.

Birajte svetlije boje kako se ne bi video izrastao nokat.
Instagram 

Nemojte se plašiti da zamolite svoju manikirku da preskoči korak namakanja.

- Uvek možete zatražiti uslugu bez vode u bilo kom salonu kako bi lak ostao čvrst - kaže Glas.

Važni su i proizvodi koje koristite nakon manikira. Naime, po izlasku iz salona niste sasvim završili posao. Stručnjak za lepotu Safron Hudžes podseća klijente da ponovo nanesu gornji sloj laka svaka dva ili tri dana.

Takođe treba uložiti i u kremu za zanoktice ili želite da koristite kokosovo ulje za omekšavanje zanoktica. Ukoliko imate lomljive nokte, trebali biste da poradite na njihovom jačanju. Na taj način se vaši nokti neće lomiti i oštetiti, a mnogi kažu da je za dugotrajnost manikira važna boja koju odaberete.

- Odabir boje je važan jer ona lakše pokazuje rast noktiju, pucanje i lomljenje. Stoga odaberite prozirnu ili bledo ružičastu koja će trajati duže i kako nokti budu rasli -savetuje Hudžes.

Boja laka može produžiti trajanje manikira.
Instagram 

Iako nail art izgleda najbolje odmah po izlasku iz salona, u kombinaciji s lomljivim noktima možda nećete biti zadovoljni ishodom. Stručnjakinja za lepotu Lina Buk slaže se da izbor laka može biti najvažniji.

- Kada je reč o postojanosti manikira, nisu svi lakovi jednaki. Osim odabira svetle boje, potražite formulu za dugotrajno nošenje koja je posebno dizajnirana da traje duže - savetuje Buk.