Parfem treba da nam donese posebno raspoloženje ili vajb, a tokom leta bi to trebalo da bude seksi, svež i bezbrižan osećaj.

Ne želimo mirise koji su teški, posebno ne kada je temperatura iznad 30 stepeni, što znači da tople mirisne note vanile - nisu idealno rešenje.

Ipak, postoji miris koji nas asocira na leto, plažu, more i sunčanje, a to je - miris kokosa! Privlačni, jedinstveni miris kokosa podstiče osećaje sreće i zadovoljstva, a jedan od načina zahvaljujući kojima uvek možemo mirisati na ovu divnu notu su i parfemi.

U nastavku smo izdvojili neke od divnih mirisa u čijim bočicama se našlo mesta i za kokos.

L'Erbolario Cocco

Tvorci ovog mirisa kažu da san o putovanju na tropsko ostrvo postane realnost onog trenutka kada nanesete ovaj miris na vašu kožu.

Mirisne note čine kokosova vodica, Ylang Ylang, cedrovina i beli mošus, a ljubiteljke ovog parfema kažu da se radi o mirisu koji miriše na duge letnje dane pune sunca, mora i bezbrižnosti, a zbog svega navedenog vole ga i zimi kako bi se podsetile na sve letnje radosti.

L'Erbolario Cocco miriše na kokos.
cocco 

Tom Ford Soleil Blanc

U bočici ovog oštrog i senzualnog mirisa kokos se zajedno s vanilom, mahunama tonke, amberom i benzoinom nalazi u bazi. Radi se o zaraznom mirisu koji će vas u mislima odvesti na neko privatno ostrvo na kojem leto traje celu godinu. Njegove obožavateljke kažu da se radi o odličnom mirisu koji miriše na sunce i leto, koji je seksi i koji stavljate onda kada vam se najviše odlazi na plažu.

tom ford parfem sa kokosom.
Tom Ford 

Guerlain Coconut Fizz Eau de Toilette

Ova sveža, ali i izuzetno postojana mirisna kompozicija je prema rečima njenih tvoraca poziv da uđete u tropski vrt i uživate u svežini kokosove vode. Tu je i dašak svežeg voća, a prema rečima obožavateljki mirisa, radi se o najosvežavajućem mirisu s kokosom koji se ikad pojavio na tržištu i koji će vas svojim mirisom svaki dan podsećati na sve lepote leta.

miris sa kokosom.
Guerlain 

Juliette has a gun Sunny Side Up

Tvorci ovog mirisa kažu da kožu obavija poput popodnevnog sunca. Gornje note su apsolut vanile, amyris i jasmin, u sredini su sandalovina, kokosovo mleko, koren irisa i jasmin, dok bazu čine ambreta i Iso E super.

Žene koje ga vole i rado nose kažu da se radi o veličanstvenoj kombinaciji koja će vam se sigurno svideti prvi put kada miris probate. Miris je to koji, kažu, mami osmeh na lice u baš svakom trenutku.

juliette has a gun miriše na kokos.
juliette 

Dolce & Gabbana Dolce Garden

Ovo je miris za koji njegovi tvorci kažu da nas vodi na vrtnu zabavu u Italiji, a divni kokos jedna je od nota koje čine srce parfema. U bočici se našlo mesta i za mandarinu, magnoliju, neroli, vaniliju, bademovo mleko...

Dame kojima je ovaj miris na listi omiljenih kažu da je kokos taj zbog kog miris podseća na plažu, a da se vanila, bademi i cvetne note s njim divno slažu i nadopunjuju. Ovo je miriss čiji se tragovi danima osećaju na odeći i kao stvoren je za topliji deo godine.

dolce&gabbana miriše na kokos.
dolce&gabbana 

Kilian Moonlight In Heaven

Gornje note mirisa su grejp, ružičasti papar i limun, u sredini su mango kokos i riža, dok bazu čine vetiver i mahune tonke. Ljubiteljke mirisa kažu da se radi o čistoj magiji u bočici, parfemu koji je senzualan, primamljiv i sladak na najbolji mogući način.

miris sa notom kokosa.
Kilian 

Estee Lauder Bronze Goddess

Ovaj cvetni miris ima kokos u gornjoj noti. Sredinu čini cvet tiare, dok su bazne note vanila, amber i sandalovina. Simbolizuje na beskrajno leto, a njegove obožavateljke su impresionirane. Može se nositi na plažu, ali i daleko od plaže, u baš svakoj prilici.

estee lauder miriše na kokos.
estee lauder 

Maison Margiela Replica Beach Walk

Prema rečima tvoraca, ovaj miris podseća na miris kreme za sunčanje, slan ukus okeana i miris vrućeg peska pod nogama. Nosićete ga svaki put kada poželite da se omotate sećanjima na sunčane letne dane na plaži, zrake sunca koje greju vašu kožu i svež i lagani povetarac.

replica ima notu kokosa.
Maison Margiela 

Chantilly by Gritti

Gornje note ovog mirisa su jagoda, dinja, bergamot, narandža i mandarina, u sredini su kokos, jabuka, cvetne note i kasis dok su u bazi puder, vanila i mošus. Parfem je na tržištu od 2018. godine i od tada je skupio vojsku obožavateljki koje ga opisuju rečima čudesan, sladak, divan.

gritti je letnji miris za leto.
gritti 

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

Miris se na tržištu pojavio 2021. godine i od tada je skupio pozamašan broj obožavateljki. Gornje note čine mandarina, ružičasti papar i bergamot, u sredini su ylang-ylang, iris, cvet narandže i jasmin, dok su u bazi, uz kokos još i vanila i pačuli.

Žene koje su mu na samom početku dale priliku opisuju ga kao božanstveni miris koji preporučuju svim zaljubljenicama u kokos. Radi se, kažu, o sto posto letnjem mirisu koji podseća na odmor na nekom egzotičnom ostrvu.

lancome miriše na kokos.
lancome 

A u nastavku otkrijte Zarine parfeme koji mirišu poput luksuznih:

Na koje luksuzne mirise mirišu povoljni Zara parfemi TikTok/ fashion_disease