ISPROBAJTE KUĆNO IZBELJIVANJE ZUBA: Potrebna su vam samo dva sastojka koja sigurno imate u kuhinji

Kokosovo ulje u kombinaciji sa sodom bikarbonom pokazalo se kao sjajno rešenje za izbeljivanje zuba prirodnim putem

Kako izbeleti zube
Shutterstock 

Možda ste već čuli za ispiranje usta uljem.  Pre nekog vremena svi ljubitelji alternativne medicine i narodnih recepata bukvalno su se „zaklinjali“ u ovu tehniku. Ispostavilo se, ne uzalud.

Dakle, suština ovog postupka je da nekoliko minuta ispirate usta uljem. Važno je spomenuti da ovo nije zamena za redovno čišćenje zuba, već dodatak.

U praksi ovakvih ispiranja postoji sposobnost ulja da privuče i rastvori slično, odnosno ulje. Ovo objašnjava efekat čišćenja. I još jedan plus: ulje je tečno. Dakle, može prodreti u teško dostupna područja: na primer, između zuba.

ulje će vam pomoći da imate belje zube
Sergejs Rahunoks/Sergejs Rahunoks @ YekoPhotoStudio 

Kokosovo ulje za izbeljivanje

Kokosovo ulje će vam pomoći u izbeljivanju zuba za manje od 2 minuta.

Da biste napravili svoje sopstveno sredstvo za izbeljivanje zuba, biće vam potrebna samo ova dva sastojka: kokosovo ulje i soda bikarbona.

Uzmite u jednakim delovima ulje i sodu (po 5 kafenih kašika svakog) dobro promešajte i stavite u manju staklenu teglu. Sve što je potrebno, jeste da zamenite svoju pastu za zube koju koristite ovim prirodnim i zaista efikasnim sredstvom. Efekat je uočljiv već posle prve upotrebe.

kokosovo ulje pomaže kod izbeljivanja
Freepik 

Podsećamo vas i da je kokosovo ulje odlično za neke tipove kože i kose, a zbog njegove široke primene smatramo ga obaveznom kozmetičkom opremom u kupatilu.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši