Možda ste već čuli za ispiranje usta uljem.  Pre nekog vremena svi ljubitelji alternativne medicine i narodnih recepata bukvalno su se „zaklinjali“ u ovu tehniku. Ispostavilo se, ne uzalud.

Dakle, suština ovog postupka je da nekoliko minuta ispirate usta uljem. Važno je spomenuti da ovo nije zamena za redovno čišćenje zuba, već dodatak.

U praksi ovakvih ispiranja postoji sposobnost ulja da privuče i rastvori slično, odnosno ulje. Ovo objašnjava efekat čišćenja. I još jedan plus: ulje je tečno. Dakle, može prodreti u teško dostupna područja: na primer, između zuba.

ulje će vam pomoći da imate belje zube
Sergejs Rahunoks/Sergejs Rahunoks @ YekoPhotoStudio 

Kokosovo ulje za izbeljivanje

Kokosovo ulje će vam pomoći u izbeljivanju zuba za manje od 2 minuta.

Da biste napravili svoje sopstveno sredstvo za izbeljivanje zuba, biće vam potrebna samo ova dva sastojka: kokosovo ulje i soda bikarbona.

Uzmite u jednakim delovima ulje i sodu (po 5 kafenih kašika svakog) dobro promešajte i stavite u manju staklenu teglu. Sve što je potrebno, jeste da zamenite svoju pastu za zube koju koristite ovim prirodnim i zaista efikasnim sredstvom. Efekat je uočljiv već posle prve upotrebe.

kokosovo ulje pomaže kod izbeljivanja
Freepik 

Podsećamo vas i da je kokosovo ulje odlično za neke tipove kože i kose, a zbog njegove široke primene smatramo ga obaveznom kozmetičkom opremom u kupatilu.