W! DIY PROJEKAT: Smućkajte svoju TONIRANU kremu u kuhinji! Recept odobren od strane dermatologa

Tonirane kreme su hidratantne i imaju blagu pokrivnu moć a zimi vam baš to treba. Napravite je sami uz pomoć kućnih namirnica

Wanted, Shutterstock

Mnoge od vas ne vole "jake" pudere niti osećaj težine koji puno šminke ostavlja na licu. Zato smo danas odlučili da isprobamo jedan lagani DIY projekat i napravimo toniranu kremu kod kuće. Ali ne kremu koji dobijete tako što pomešate vašu regularnu kremu ili serum sa tečnim puderom, već nešto drugo.

Ovoga puta smo se odlučili da u recept uvrstimo sastojke koje verovatno imate u vašoj kuhinji. Ukoliko ih nemate, nisu skupi, pa ih svakako nabavite sledeći put kad odete po namirnice kako bi isprobali ovaj zabavan recept.

Prvi sastojak o kome danas pričamo jeste kakao. Da, dobro ste pročitali. Njegova topla braon boja daće koži blagi ton a poznato je da se on već koristi u kozmetici. Kakao je bogat antioksidantima koji će pomoći koži u borbi protiv slobodnih radikala. Pored toga sadrži i masne kiseline pa će pospešiti i hidrataciju.

Da biste napravili ovu kremu potrebna vam je:

  • Mala činija
  • Kašika
  • Vaša omiljena krema
  • kakao prah
  • mleveni muškati oraščić (po potrebi za svetliji ten)
Shutterstock 

Prvo stavite malu količinu kakaa i po potrebi dodajte još, dok ne dobijete željenu boju. Sve vreme lepo mešajte kako bi se masa sjedinila. Ukoliko imate vrlo svetao ten, vašu kremu možete napraviti i uz pomoć samlevenog muškatnog oraščića. Procedura je identična.

Otvoren kakao traje oko godinu dana, dok oraščič može stajati i dve godine. Zato je bolje da pravite manje količine kako bi stigli da potrošite vašu novu, toniranu kremu.