Zamislite scenu. Spice Girls su na vrhuncu popularnosti, debi album Destiny's Child-a je spreman za ulazak u vaš prenosivi CD plejer, a drogerije su do vrha pune mat senkama i ruževima - bilo je to iconic vremena za svet lepote. I dok postoji mnogo trendova lepote iz 90-ih koje ne mogu da zamislim u 2024. (tanke obrve, na primer, iako neuspešno pokušavaju), postoje neki trendovi šminke iz 90-ih koji se ponovo vraćaju.

Nije teško propustiti da se sve stvari iz 90-ih sada vraćaju. Pre svega, kultna frizura „Rejčel“ se vratila nostalgično, a ti razdragani slojevi su ponovo oživljeni sa naglaskom na frizure iz 90-ih. Clinique's Almost Lipstick in Black Honey, istaknut proizvod šminke iz decenije, sada je otkrila potpuno nova generacija sa svojom formulom za svakoga.

Destiny's Child u odgovarajućim ljubičastim haljinama i senki za oči.

Dakle, kako da šminka iz 90-ih nosimo danas? Nastavite da skrolujete za najbolji izgled šminke inspirisan 90-im koji sam sačuvao.

Šminka iz 90-ih

1. Braon karmin

Hale Beri nosi braon karmin 1999.

Smeđi ruž je bio univerzalno voljen trend šminke među mnogim slavnim ličnostima 90-ih, a vidimo da su smeđi tonovi i dalje popularni. Danas, srećom, imamo više inkluzivnih nijansi olovke za usne i ruževa koje odgovaraju svim tonovima kože, kao i formule koje su prijatne na usnama ceo dan.

2. Plava senka

Kameron Dijaz nosi kultni trend šminke iz 90-ih: plave senke.

Ne možemo da pričamo o šminki iz 90-ih, a da ne govorimo o plavim sjenilima, zar ne? Tada je plavo sjenilo obično bilo pastelno plave boje, imalo je mat efekat i često je bilo upareno sa crvenim karminom. Danas je dobio moderno ažuriranje sa mat teksturom u tamno plavoj boji, koja se nosi sama da bi se pokazala u svom pravom sjaju.

3. Sedefasti karmin

Kejt Mos je jedna od glavnih devojaka sa beauty plakata 90-ih.

Ovde sam zbog sjaja za usne iz 90-ih Kejt Mos i look kohl ajlajnera. Iako nismo videli da se sedefasti ruž za usne potpuno vratio, videli smo povratak usana koje imaju suptilno svetlucanje ili metalik sjaj. Potražite ruževe ili sjajeve koji nude prelive blistavosti u neutralnim tonovima.