Malo je stvari koje imaju moć da instant transformišu izgled kao sjajan bronzer. Ali ono što formulu bronzera čini dobrom je malo komplikovano. U suštini, svrha bronzera je da koži doda dubinu i toplinu, ali fantastični bronzer može mnogo više – na primer, da stvori iluziju istaknutijih jagodica ili da čini da izgledamo kao da smo se upravo vratili sa odmor bez ustajanja sa kauča ceo vikend.

Volim lepo formulisane bronzere, ali u isto vreme se često mučim kada pokušavam da pronađem nijansu koja neće ostaviti narandžast, pepeljast ili previše svetlucav trag na koži. Jednostavno odbijam da izgledam kao žrtva lošeg proizvoda za samopotamnjivanje, pa sam krenula u potragu za najboljim bronzerima za svetliji ten.

osunčan izgled kože
instagram/tarabarzz 

Kako odabrati savršenu nijansu bronzera za sebe?

Kod bronzera, cilj je da rezultat nakon nanošenja izgleda što prirodnije. Kada birate bronzer, razmislite o tome gde vaše lice prirodno potamni kada ste na suncu. Sigurno mesto za početak je boja koja je dve nijanse tamnija od vaše prirodne boje kože. Svetlijim tonovima kože najbolje će pristajati bronzer neutralnog podtona, odnosno nijansi koje nisu previše tople, ali ni previše hladne, posebno ako niste sigurni u podton svoje kože. Neutralne nijanse će pružiti prirodan izgled bez obzira na ton kože.

Potragu sam započela gde drugo nego u drogeriji? I tako sam pre mesec dana, kada su i krenule više temperature, počela da testiram Catrice Sun Glow matt bronzer u nijansi 035 Universal Bronze. Već na prvu me je nijansa, koja je idealna za moj svetao ten, oduvala. Idealna mešavila hladnoće i topline u bronzeru, toliko da izgledate sveže i blistavo u bilo koje doba dana.

Catrice Sun Glow matt bronzer
dm 

Bonus video

Kako pravilno naneti bronzer? TikTok/ nakedpoppy

Izvor: Wanted A.N.