Bilo da tražite proizvod koji će potpuno transformisati vaše trepavice ili želite nešto što će vam dati suptilan, prirodan izgled, verujte mi kada vam kažem da mi je maskara na kraju teksta potpuno promenila odnos prema kratkim trepavica.

Saveti za lepši izgled trepavica

1. Način na koji pripremate trepavice pre nanošenja maskare je ključan za postizanje najboljih rezultata. Nije bitno koliko su vam trepavice dugačke, potrudite se da ih učinite što uvijenim i savršenijim jer nakon nanošenja maskare ne smete da koristite uvijače za trepavice da ih ne biste oštetili.

2. Ako želite da postignete dramatičan izgled, pre nanošenja crne maskare premažite trepavice prajmerom, providnom maskarom. Ovo će produžiti trepavice i učiniti ih obimnijim.

3. Ako imate tanke trepavice, važno je da izaberete laganu maskaru koja se može nadograditi, umesto teške, guste formule koja bi mogla da oteža dlačice i otežava njihovo podizanje i izduživanje.

kratke trepavice
Shutterstock 

4. Što se tiče nanošenja, najbolji način nanošenja maskare zavisi od toga 'koju priču želite da ispričate'. Za prirodan izgled, fokusirajte se na provlačenje aplikatora kroz trepavice od korena do vrhova, kao da češljate trepavice po dužini. Zatim češljem za trepavice uklonite sav višak maskare kako biste ih odvojili i lepo rasporedili.

5. Za dramatičniji izgled držite maskaru na korenu trepavica i pomerajte aplikator levo-desno, pa tek onda povucite prema vrhovima. Ova tehnika će vašim trepavicama dati puniji izgled.

Moj favorit je Yves Saint Laurent Lash Clash Extreme Volume maskara za dodatni volumen koja daje trepavicama gustoću, maksimalnu dužinu i intenzivno crnu površinu. Dovoljna će vam biti tri sloja patentiranom XXL četkicom i vaše će trepavice dobiti 100% više volumena.

 Bonus video

Kiko Milano maskara TikTok/tashlicious

Izvor: Wanted A.N.