Mnogi puderi koji su navodno namenjeni suvoj koži lica vrlo često ostavljaju težak, neprijatan osećaj koji samo dodatno isušuje kožu. Međutim, danas na tržištu zaista možete pronaći formule koje će vam pomoći da rešite ovaj problem, ali samo ako prilikom kupovine obratite pažnju na nekoliko važnih detalja.

Za početak, uverite se da podloga koju odaberete sadrži dosta hidratantnih sastojaka kao što je hijaluronska kiselina koja će u velikoj meri održavati hidrataciju vaše kože.

Puder za suvu kožu mora da bude dugotrajan, a trik za produženje njegovog trajanja je kombinovanje pudera sa hidratantnom bazom za negu kože (krema, prajmer i SPF) koja će učiniti da vaša koža izgleda zdravije i sjajnije nego ikada!

puder za suvu kožu
Shutterstock 

A s obzirom na to da dobro znamo koliko može biti naporno pretraživati beskonačan broj proizvoda na policama drogerija, u nastavku smo odabrali najbolji pudera koji niže samo pozitivne recenzije i zaista vredi isprobati!

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Le Teint Creme

Ovaj proizvod je zapravo više hranljiva, tonirana krema, ali se zbog sjajne prekrivne moći može svrstati i u puder. Njegova formula sadrži dermatološki umirujući efekat toleriane sensitive kreme i idealan je za bilo koju vrstu kože lica, posebno za suvu. Efekat na licu je veoma prirodan, a zahvaljujući čak 72% La Roche-Posay termalne vode sa prebiotičkim svojstvima, prirodni mikrobiom kože se vraća u ravnotežu, a zaštitna barijera svakim danom postaje sve jača i otpornija.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Laura Mercier puder TikTok/glamzilla


Izvor: Wanted/ V.P.