Bez obzira u kom gradu živite, sigurno smo da je i kod vas potpuna evolucija šminkera. Masovno devojke počinju da se edukuju i da se deklarišu kao profesionalni šminkeri, nakon samo dva dana provedena na kursu. Dakle, da biste napravili pravu razliku između profesionalnog šminkera i devojaka koje misle da znaju sve trikove nanošenja šminke, tu smo mi da vam pomognemo!

Pošaljite mu fotografiju kakvu šminku želite

Pre pronalaska adekvatnog profesionalnog šminkera, prvo pronađite fotografiju, koju ćete moći da pošaljete šminkeru i u isto vreme saznate da li može identično da vas našminka.

Pitajte prijateljice za preporuku

Najlakši način da pronađete profesionalnog šminkera jeste da prvo pitate svoje prijateljice. Možete pretražiti po gradovima, pregledati sve fotografije, pročitati recenzije, ali živa reč se ne može uporediti sa tim. Saslušajte iskustva vaših prijateljica, njihove predloge i napravite uži izbor!

Kako izabrati profesionalnog šminkera?
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Zakažite probu

Ukoliko vam je potrebno profesionalno šminkanje, za vaš poseban dan ili određeni događaj, zakažite sastanak sa šminkerom kako bi se dogovorili o svim detaljima. Ako je reč o šminkanju za venčanje, svakako vam predlažemo da organizujete i “ probno šminkanje” kako bi bili sigurni da šminker ispunjava vaša očekivanja.

Pitajte ih koje proizvode koriste

Sasvim je normalno, čak i poželjno da se raspitate koje make up proizvode koristi šminker. Naročito ako imate alergiju na određene proizvode ili jednostavno ne odgovaraju vašem licu.

Kako izabrati profesionalnog šminkera?
Shutterstock 

Koliko naplaćuju šminkanje?

Nemojte se stideti da pitate koliko košta usluga šminkanja, kako se ne biste kasnije iznenadili ako vam naplate skuplje ili naplate dodatne usluge ( prevoz do određenog mesta, stavljanje određenih proizvoda itd)

šminker
Shutterstock 

Šta se dešava ukoliko šminker otkaže u poslednjem trenutku?

Hitne i nepredvidive situacije se stalno dešavaju i upravo zbog toga treba da znate da li vaš šminker ima zamenu ili asistenta koji ga mogu zameniti taj dan. Takođe pitajte ih, da li će vam dati povrat novca u slučaju da vam otkažu uslugu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video

ŠMINKA ZA DAN I VEČE Instagram/livjudd

Izvor: Wanted A.N